Sanggup C4mpak Motosikal Demi Selamatkan Seorang Bayi.. Lelaki Ini Dipuji Netiizen.. “Yang tengok pun berder4u”..

Sudah menjadi lumrah bagi bayi yang berusia kurang daripada setahun lincah bermain dan aktif bergerak kerana mereka masih lagi dalam proses belajar mengenali dunia.

Oleh sebab itulah para ibu bapa perlu sentiasa mengawasi pergerakan anak yang masih kecil, bimb4ng kalau terj4tuh atau terlibat dalam kem4langan yang tak disangka-sangka seperti yang hampir berlaku di bawah ini.

Menerusi perkongsian di Twitter, seorang bayi hampir-hampir c3dera atau kehil4ngan ny4wa selepas walker yang dinaikinya menggelongsor turun merentasi jalan yang cur4m. 

Namun mujurlah bayi itu tidak apa-apa selepas dia diselamatkan oleh seorang lelaki berhati mulia yang sedang melalui jalan tersebut dengan menaiki motosikal.

Di dalam video tersebut dapat dilihat lelaki berkenaan bertindak pantas dengan mencamp4kkan motosikal dan beg galasnya ke tepi sebelum berlari mengejar walker bayi berkenaan dan menahan ia sebelum meluncur dengan lebih jauh lagi. Fuh berdeb4r min tengok! 

Tindakan lelaki tersebut mendapat pujian netizen yang menganggapnya sebagai hero kepada bayi itu. Hebat betul refleks dia kan. Kalau min mahu terkaku seminit kat situ. 

Jagalah anak korang kalau tengah main dengan walker atau di luar rumah. Bah4ya tu! 

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*