Kebiasaannya orang memilih untuk memelihara haiwan yang jinak dan manja seperti kucing, anj1ng, burung dan lain-lain. Bukan hanya kerana ia jinak dan mendengar kata, malah haiwan-haiwan ini juga memiliki keistimewaan dan kelebihannya yang tersendiri.

Bagaimana pun di negara luar ini lain pula halnya. Memelihara haiwan bu4s seperti singa dan harimau menjadi satu kebiasaan. Malah baru-baru ini satu video yang memaparkan seorang lelaki sedang bersantai dengan seekor singa putih di sisinya telah meraih perhatian ramai.

@humaidalbuqaish#lion♬ الصوت الأصلي – Humaid Albuqaish


Dalam rakaman tersebut kelihatan seekor singa putih di sisi lelaki yang sedang baring di atas sofa. Namun tiba-tiba singa itu mengaum membuatkan lelaki itu terk3jut dan bangun. Berikut adalah rakaman singa putih bersantai tepi lelaki ini:

@humaidalbuqaish#SHEINeid

♬ الصوت الأصلي – Humaid Albuqaish

@humaidalbuqaish

please explore #humaidalbuqaish

♬ الصوت الأصلي – Humaid Albuqaish


Perkongsian oleh seorang pemilik akaun TikTok dengan nama akaun @humaidalbuqaish ini telah meraih lebih 9.6 juta tontonan. Rupa-rupanya dalam akaun lelaki ini ada pelbagai video menarik dia dan haiwan peliharaannya itu. Berikut antaranya:

Menerusi ruangan komen, berikut antara reaksi ramai selepas menyaksikan video singa putih bersantai yang dikongsikannya itu:

“Amboi nak4l ni. Aku nak bela satu pliss”

Singa Putih Bersantai 3

“Benda biasa di Dubai”

Singa Putih Bersantai 2

“Eee ko takda benda lain ka nak pelihara..Macam mana aku nak datang beraya”

Singa Putih Bersantai 1

 

Sumber :humaidalbuqaish via himpunanceritalawak

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Previous article‘Dua Hari Lagi Nak Raya, Tak Cuti Raya Ke?’ – Gur4uan Sp0ntan Sesama ‘Fr0ntliners’ Buat Netizen Terhibur
Next article‘Tipu-Tipu’ Cucuk Vaksin Viral Lagi! – “Dah Cucuk Tapi Tak Tekan Pun Picagari Tu!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here