Connect with us

Artis

[VIDEO] “Nma Kene petik..” Kak KM Naik H4ntu, Beng4ng D!tvduh Duit Tak Berkat?

Published

on

NAMA menjadi sensasi secara tiba-tiba, usahawan kontroversi iaitu Liana Rosli be.rang dengan tin.da.kan seorang pendakwah selebriti.

Ujar Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM, dia ber.asa ma.rah apabila individu tersebut men.gai.tkan sen.ti.men agama dengan perniagaannya.

“Aku memang tak puas hati sebab dia cakap berniaga dengan cara berdosa, aku bukan jual benda ha.ram dan kenapa nak cakap aku berdosa dan duit aku tak berkat?

“Kau jangan ambil kerja tuhan dan ini aku dah cakap banyak kali, bukan nak kurang ajar… aku tak ta.kut nak cakap dengan kau, kalau kau nak datang face to face dengan aku, aku tak ta.kut!” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, usahawan ini tidak menolok te.guran yang diterima namun biarlah ia dilakukan di sa.luran yang betul.

“Kita kena tengok cara orang te.gur, kalau cara te.gur kurang ajar macam ini, maaflah kalau jumpa depan-depan pun aku memang tak akan hormat kau!

Sebelum Ini, kerap disebut (tag) oleh seorang pengguna media sosial di laman Instagram pada akaun anak pelakon veteran Normah Damanhuri yang dikenali sebagai Kak KMPencetus Ummah(PU)  Syed meluahkan dirinya sudah puas menasihati wanita tersebut dan kini hanya mampu berdoa buatnya.

Suami Dan Ahli Keluarga Wajib Te.gur

Kontroversi mengenai Kak KM atau nama sebenanya Liana Rosli sudah tidak asing lagi di Malaysia, penampilannya yang seks.i sering menjadi bualan han.gat orang ramai apatah lagi usahawan tersebut kini sedang sarat berbadan dua..

Untuk rekod, ramai pihak sudah memberi te.gu.ran dan menasihatinya termasuklah pendakwah terkenal ini namun usaha tersebut tidak membuahkan hasil.

PU Syed juga meluah.kan, seharusnya suami dan ahli keluarga terdekatnya wajib me.ne.gur dan menasihati wanita tersebut agar dapat menu.tup au.rat dari tatapan umum.

Foto – Instagram @pusyed_official

“Untuk maklumanmu, @duniaakhirzamankita ambe dah beberapa kali te.gur kak KM ni. Namun tiada hasil.. Kita hanya mampu doa.. Moga dia sedar..

Tubuhnya itu bukan seperti haiwan yang boleh ditonton senang-senang oleh mak.hluk lain.. Kecuali mah.ram.nya sahaja

Jika dia ada suami.. Maka suaminyalah yang perlu te.gur dan jika tak di.te.gur.. Berdosalah dia.. Bah.kan dayus! Tetapi jika dia tiada suami.. ibu ayahnya.. Adik-beradiknya wajib me.ne.gur beliau..” tegas PU Syed

Selain itu, PU Syed turut menyentuh soal perniagaannya di mana jika perniagaan yang dijalankan dengan cara berdosa pasti akan memiliki rezeki yang tidak berkat.

“Bahagian dunia ni sementara sahaja.. Celaka di akhirat adalah yang paling sengsara.. Berniaga dengan cara dosa.. Maka rezekimu tidak berkat.. Bahkan mendatangkan dosa.” katanya lagi

Mahu Pihak Berwajib Kuatkuasa Pemakaian Patuh Syariat

Menyentuh soal pemakaian se.k.si Kak KM, pen.dak.wah bebas ini berkongsi cadangan kepada pihak berwajib agar menguatkuasakan pemakaian patuh syariat kepada semua umat Islam di Malaysia.

Ini adalah kerana di Malaysia, dosa men.deda.hkan aur.a.t di.ras.akan ‘normal’ dalam diri masyarakat Muslim dan disifatkan menormalisasikan do.sa seperti ini sang.at mer.ba.haya.

Foto – Instagram @kmfavourite.testimoni

“Ambe mohon pihak berw.ajib agar kuat kua.sak.an pema.kaian patuh syariat kepada semua umat Islam di Malaysia.. Gu.bal undang-undang agar boleh saman atau penjarakan mereka yang men.dedah.kan au.rat dik.ha.la.yak!!

Walaupun tak ada hu.ku.man hudud dalam isu ini.. Namun takzir masih wujud.. Kerana menjaga maslahah.. Namun apa yang pas.ti..

Men.dedah.kan au.rat adalah salah satu perbuatan dosa yang terasa ‘normal’ sahaja bila dilakukan.. Inilah normalisasikan dosa yang sangat berbahaya..” ujarnya

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Mstar Via Muraimy

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara