[VIDEO] Mengalir Air Mata. Misha Omar Rayu Jangan Buat Macam Ni

Penyanyi terkenal, Misha Omar meluahkan rasa kecewa terhadap sikap segelintir individu peminat yang dilihat tidak sens1itif dengan seolah-olah suka melaga-lagakan sesama penyanyi.

Menurut Misha, dia tidak mahu menjadi punca kebe3ncian orang lain lebih-lebih lagi dengan perkara yang tidak berkaitan dengan dirinya.

“Saya tak nak awak jadi penyebar benih-benih be3nci atau pun membuatkan orang lain be3nci dekat saya. Itu pun masalah juga tu.

“Jangan ‘drag’ nama orang yang boleh mencetuskan kemar4han orang lain. Awak suka saya tak bermaksud orang lain pun kena sayang saya juga.

“Saya terima, bukan semua orang sayang atau suka kita. Sama ada awak suka atau tidak dengan saya, adakah awak tu sebenarnya suka mencetuskan kebe3ncian yang akhirnya akan berpalit kepada saya.

“Sebenarnya saya sedih. Tak payahlah kait-kaitkan video orang lain. Tolonglah jangan jadi batu api. Jangan jadi toksik,” katanya.

Kenyataan tersebut dikongsikan Misha menerusi sesi IG Live yang dimuat naik semula oleh seorang pengguna Twitter.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Tanpa Rela itu turut berpesan kepada para peminatnya supaya mengawal em0si dan tidak berlebih-lebih dalam setiap perkara.

“Saya rasa mungkin sesetengah daripada anda suka melihat orang lain bergaduh. Kalau orang lain suka bergaduh, kita jangan turut sekali bergaduh.

“Jika anda ingin beri komen tentang artis lain, saya rasa tak perlulah. Sebab dikemudian hari yang terpalit adalah nama penyanyi yang you bangga-banggakan.

“Sebenarnya penyanyi yang you bangga-banggakan tu banyak kelemahannya terutamanya saya.

“Saya tak nak jadi satu bahan negatif yang buat orang b3enci. Jangan be3nci-membe3nci sesama sendiri. Sebab hidup ni sekejap je,” rayu Misha sebak.

Sementara itu, Misha turut menegaskan dia akan terus menyekat individu-individu tersebut sekiranya perkara ini masih berterusan.

“Jangan melaga-lagakan saya sampai satu tahap orang tak suka dengan saya. Padahal mereka tak kenal pun siapa saya.

“Sesiapa sahaja yang saya rasa ada vibe macam tu, saya akan ignore anda. Jangan buat saya terheret sama dengan hati anda yang tak bersih.

“Saya tak pernah hasut anda untuk benci orang lain. Jika anda ingin bercakap mengenai saya, jangan babitkan orang lain.

“Hargailah artis yang anda minat itu dengan jujur. Tak payah cakap Misha Omar nyanyi lagi bagus daripada Bedah (contoh),” akhirinya.

https://youtu.be/5xegT5ae9Pw

Pernah ditvduh menggunakan sih1ir ketika beraksi AJL 33 , Misha Omar enggan hidup dibelenggu d-endam

Penyanyi Misha Omar lebih selesa mengambil pendekatan bersemuka dan berbincang setiap kali berlaku ketidakpuasan hati tidak mahu dirinya terus dibelenggu dendam.

Penyanyi yang popular dengan lagu Sampai Bila itu berkata, industri hiburan terlalu kecil dan dia tidak mahu di hatinya terdetik perkara yang kurang enak hanya kerana perselisihan yang tidak segera diselesaikan.

Justeru, Misha, 37, berkata dia bersemuka dengan dua individu yang mengaitkannya dalam ‘isu b0moh’, baru-baru ini bukan untuk membuktikan siapa benar dan siapa salah, sebaliknya tidak mahu diri berterusan dibelenggu bur-uk sangka.

“Saya tidak mahu hidup dilingkari tanggapan negatif. Setiap kita pasti akan mati, jadi saya tidak mahu menyimpan dend4m dan benci berpanjangan.

“Lebih baik saya bersemuka dan berbincang dengan cara baik. Lagipun, industri hiburan kita kecil, pasti nanti saya akan berjumpa mereka di mana-mana. Tidak elok jika hati saya terdetik perkara bukan-bukan apabila terserempak mereka,” katanya.

Misha berkata, dia bertindak bukan untuk kepentingan diri, sebaliknya turut memikirkan maruah keluarga, terutama dua anaknya yang sedang membesar.

“Saya ada suami, anak yang sedang membesar dan keluarga. Apa perasaan anak saya jika ada rakan sekolah yang menegur ibunya kaki b0moh? Bagaimana pula reaksi suami apabila rakan sekerja bertanyakan isu isterinya kaki si1hir? Saya kena jaga perasaan orang yang saya sayang,” katanya.

Sumber: Twitter Adeliaimann

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*