Connect with us

Entertainment

[VIDEO] Mengaku Jual Sambal Nyet P4lsu, Wanita Jumpa Khairul Aming Minta Maaf

Published

on

Semalam kec0h di media sosial khususnya di twitter berikutan satu pendedahan yang dibuat oleh seorang selebriti media sosial, Khairul Aming yang popular dengan rancangan masakan apabila Sambal Nyet yang dijualnya menjadi m4ngsa cetak romp4k.

Melalui perkongsiannya semalam, beliau merasa kec3wa apabila ada pihak cuba mengambil kesempatan dengan menjadi reseller produknya, namun tidak menyangka ada yang sanggup mencipl4k dan menjual produk p4lsu Sambal Nyet.

Nyata kec3wa dengan tindakan individu berkenaan yang boleh menjejaskan perniagaannya, beliau kemudian turut membuat satu laporan polis.

Terbaru, melalui tweet terbaru di Twitter, beliau memaklumkan pelaku yang bertanggungjawab menjual produk palsu Sambal Nyet tampil bertemu dengannya dan membuat permohonan maaf secara terbuka.

Dalam pertemuan berkenaan, beliau menjelaskan bahawa perkara berkenaan tidak akan diselesaikan dengan mudah dan menuntut 3 perkara daripada wanita berkenaan.

“Selepas issue Sambal Nyet p4lsu ni dh naik semalam (thanks for sharing guys), she finally admitted her mist4ke and came forward pagi tadi. Tapi aku taknak benda ni settle senang2 mcm tu je walaupun datang dengan air mata. So ada tiga tuntutan we demand from her:

1. Bayar pamp4san tunai. tapi duit ni aku takkan refund balik kepada buyers sbb proses refund ni tak mudah and aku nak buyers utk take accountability jgk. oleh itu 100% duit ni aku akan sedekah kat asn4f yg memerlukan di bulan puasa ni. aku tak akan ambil satu sen pun

2. Public apol0gy video. this is her apol0gy video admitting her mistake yang p4lsukan kandungan sambal dan juga design botol sambal nyet

3. Statement pengakuan s4lah di balai polis. tadi dia dh pergi ke balai polis damansara yg aku buat laporan semalam, and buat pengakuan bertulis kat situ. semua details dan pengakuan dah captured dlm report polis.

“I hope this will be a lesson to anyone yg cuba nak buat macam ni lagi in the future. tq guys for sharing this issue, diharapkan kita semua aware utk tidak ambil mudah benda mcm ni. selamat berpuasa everyone.”

Selain membuat tuntutan permohonan maaf secara terbuka, wanita berkenaan juga perlu membayar pampasan tunai.

Bagaimanapun menurut Khairul Aming, duit pampasan berkenaan tidak akan dipulangkan kepada pembeli-pembeli yang membeli sambal p4lsu tersebut, sebaliknya akan didermakan kepada golongan asnaf yang memerlukan.

Semoga ins1den yang berlaku ini menjadi pengajaran kepada semua individu diluar sana dan tidak mengulangi kesilapan tersebut.

Sumber: YOY Network

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara