[Video] Lelaki Lilit Ul4r Sawa Dekat Leher Jadikan Mask Kat Dalam Bas Awam

Walaupun mereka tahu kewujudan Cov1d-19 ini, tapi tak ramai yang faham betapa pntingnya patuh SOP, antaranya memakai pelitup muka di tempat awam.

Bagi mereka yang tak ada, kita dapat lihat alternatif mereka menggunakan alat-alat seperti kain atau apa-apa barang yang dijadikan pelindung ketika berada di tempat awam.

Cuma, kes yang dekat England ni memang r4re, bukanlah nak kata apa cuma min ris4u je kalau orang tu tuuut bukan sebab cov1d-19.

Lilit ul4r sawa kat leher jadikan mask

Kejadian ini pada 14 September 2020 di England, ada seorang lelaki menaiki bas awam ketika hendak menuju ke Manchester.

Namun penumpang lain perasan ada kelainan dekat pelitup muka lelaki tersebut, mula-mula tak rasa dekat warna batik pelitup muka tu, tapi lama-lama diperhatikan ‘benda’ itu macam bergerak. Lapor SCMP

“Pada mulanya saya fikir dia memakai topeng yang sangat fvnky, lalu dia membiarkannya merangkak di sekitar rel tangan”, kata salah seorang penumpang yang menyaksikannya.

Tambahnya lagi, orrang lain begitu tenang melihatnya dan anggap ia satu perkara yang menghiburkan. Kelakuan lelaki itu dirakam dan tular.

Menurut jurucakap Transport for Greater Manchester, pemerintah ada mengatakan bahawa topeng pemb3dahan, selendang atau bahkan kain bandana boleh dijadikan pelitup muka.

Katanya lagi, biarpun kesemua alat-alat selain topeng bedah boleh dijadikan pelitup, mereka tak rasa boleh guna kulit ul4r, apatah lagi pakai ul4r hidup.

https://youtu.be/v5WukZKKBhw

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*