Connect with us

Entertainment

[VIDEO] Ibu Reb4h, Anak Buat Kejutan Belikan Rumah..

Published

on

Di Twitter, seorang lelaki yang dikenali sebagai Iskandar Arifin berkongsi sebuah video mengenai kegigihan seorang anak untuk membahagiakan ibunya. Menurut Iskandar, wanita yang dikenali sebagai Puan Juzailah itu berjaya memb4kar semangatnya untuk berusaha lebih keras demi memberikan kebahagiaan buat insan tersayang.

Rasa nak men4ngis

Menerusi video berdurasi 2:16 saat itu, Juzailah kelihatan mengajak ibunya untuk pergi ke sebuah rumah. Namun, setibanya di rumah tersebut, Juzailah atau mesra disapa dengan nama Ju memberitahu kepadanya ibunya bahawa rumah tersebut merupakan rumah baru mereka. Tambah Ju, dia menghadiahkan rumah tersebut buat ibunya. Seb4k melihat reaksi ibu tercinta, Ju kelihatan mengalirkan air mata sebelum memasuki rumah tersebut.

Bakar semangat ubah nasib keluarga

Bila dah membesar dalam keadaan serba kekurangan ni, lagi lah buat memb4kar semangat kita untuk cuba mengubah nasib keluarga untuk jadi lebih baik kan! Berkat usaha ibu dia membesarkan anak-anak dia dalam keadaan serba kekurangan, akhirnya dibalas dengan hadiah yang terhingga.

Melihat video berkenaan, Iskandar meluahkan rasa semangat untuk mengubah nasib keluarganya juga. Jelas Iskandar, kejayaan yang dimiliki oleh Ju merupakan berkat doa ibu.

Ingat tau, walau berjaya macam mana sekali pun kehidupan kita. Tolonglah, jangan sesekali kita lupakan mak ayah kita. Tanpa restu mak ayah tak boleh kita berjaya macam hari ni. Terharu gila aku bila tengok video dari Juzailah Shariff ni. Jadi makin semangat aku nak cari duit! Kisah dari Puan Juzailah boleh dijadikan sebagai pembakar semangat korang! Walaupon dulu dia tinggal kawasan komuniti flat & hidup dalam keadaan yang serba kekurangan. Tapi dia langsung tak ada rasa rendah diri. Tapi dia terus berusaha utk berjaya & membahagiakan ibu yg tersayang

Di samping itu, Iskandar memberi nasihat buat anak-anak di luar sana agar jangan sesekali melupakan ibu dan ayah. Tanpa restu ibu dan ayah, seseorang anak itu tidak akan berjaya.

Sumber : ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara