Connect with us

Entertainment

[VIDEO] Durian Warna Merah Di Sabah Ini Tarik Perhatian, Ramai Nak Tahu Macam Mana Rasanya

Published

on

Setiap tahun, musim durian merupakan waktu yang paling ditunggu-tunggu oleh pencinta raja buah ini

Masing-masing berebut nak makan durian yang ada bermacam-macam jenis. Antara durian yang menjadi kegemaran ramai adalah Musang King, IOI, Udang Merah dan D24.

Namun, tular baru-baru ini sebuah video di TikTok mengenai durian berwarna merah di Sabah menarik perhatian ramai.

Lihat video penuh tersebut di bawah:

@sfiqah42

Yg mau tau rasa dia mcmna , stay tuned for nxt video #janganfyp #MYFoodie #foodie

♬ original sound – dekwaaaaaa

Ramai terk3jut tengok warna durian merah, rupa-rupanya memang wujud

Menerusi video yang dimuat naik oleh @sfiqah42, kelihatan dia menunjukkan beberapa biji durian merah itu yang hanya boleh didapati di Sabah.

Warna isi durian tersebut sememangnya merah pekat dan sekali pandang, ramai yang ingatkan itu d4rah. Malah, ada yang ingin tahu bagaimana rasanya durian merah itu.

“Ramai terk3jut dengan durian ni. Okay guys ni durian merah, dekat Sabah je ada. Jarang ada, setahun kadang sekali dua je musim durian merah. Harga pun lebih m4hal dari durian biasa,” katanya.

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

“Serious talk durian merah paling sedap lemak dia. Bau dia tak sama macam durian yang biasa kita makan” – Warganet

Ikutan tularnya video berkenaan yang kini telah mencecah 1.3M views, 90.6K likes dan 2.4K shares di TikTok, rata-rata warganet turut teruja melihat warna durian itu.

Malah, ada yang perasan durian merah itu pernah dimakan oleh watak Opet dalam cerita Upin & Ipin dan tidak sangka ia memang benar-benar wujud.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada warganet di TikTok:

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

"Image

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Image from @sfiqah42 (TikTok)

Image via @sfiqah42 (TikTok)

Teringin pula nak makan sebab nak tahu rasa durian merah macam mana

Sumber:says via @sfiqah42

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara