Perkongsian seorang pemuda yang dikenali sebagai @redduan1 di aplikasi TikTok ternyata men.curi perhatian kerana ditonton lebih empat juta kali dan menerima lebih 300,000 tanda suka.

Menerusi video berdurasi 25 saat itu, kelihatan kelibat penunggu hutan yang juga dikenali sebagai Bigfoot dapat dirakamkan ketika pemuda ini sedang berada di dalam hutan.

bigfoot7 500x361 1

“Penunggu hutan gunung yang tanpa anda sedari.

“Perhatian kepada kaki hiking, pencinta hutan dan kaki pan.cing, mak.hluk ini cepat bertin.dak ag.re.sif,” katanya.

https://youtu.be/zpB6ad270BY

Selain itu, @redduan1 yang juga merupakan pemuda Orang Asli turut memberi amaran bahawa Bigfoot ini akan muncul setiap kali berlakunya hujan panas.

Oleh itu, beliau memohon agar orang ramai sentiasa berhati-hati ketika ingin menjalankan sebarang aktiviti di dalam hutan untuk mengelakkan perkara yang idak diingini berlaku.

“Menurut kepercayaan kami, masyarakat Orang Asli, mak.hluk ini wujud dari manusia ke.ra.mat yang gh.aib dalam keadaan ke.gilaa.n atau sain.tifik lebih dikenali sebagai Bigfoot,” ujarnya.

Ni real ke bang…?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet ter.ke.jut dalam masa yang sama ada se.ge.lintir mereka mempersoalkan kewujudan dan keaslian video berkenaan.

big1

big2

big3

Namun, ada juga segel.intir masyarakat kita yang berpendapat kewujudan Bigfoot ini memang real terutamanya ketika hujan panas kerap berlaku.

big4

big5

big6

Justeru itu, keselamatan di dalam hutan harus dititiberatkan terutamanya ketika anda melakukan aktiviti hiking dan sebagainya okay!

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber:xtra

Previous article[VIDEO] Tular Kenapa Puluhan ‘Bidadari’ Beria Tengok Pelajar Tertidur Lepas Solat?
Next article“Sy pernah d!tampar..” Mak ‘Guard’ Cantik Ini Akhirnya Dedah Slepas Ditanya Knapa Jdi Pengawal Keselamatan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here