Connect with us

Uncategorized

Vaks1n C0VID-19: Wanita Terk3jut Vaksin4tor ‘T3rlupa’ Tekan Picagari

Published

on

SHAH ALAM: Seorang wanita yang hadir untuk menerima vaks1n di salah sebuah pusat pemberian vaks1n (PPV) di Kuala Lumpur terk3jut selepas mendapati vaksinator tidak menekan picagari berisi dos vaks1n yang disunt1k kepadanya pada pagi Rabu.

Dia menyedari kejadian itu apabila melihat video rakaman yang dilakukannya semasa proses sunt1kan vaks1n yang jelas menunjukkan picagari tersebut hanya dicucuk seketika sebelum ditarik keluar semula dengan keadaan vaks1n masih berada dalam alat perubatan itu.

Wanita berkenaan terus mengadukan perkara tersebut kepada petugas dengan menunjukkan video itu dan difahamkan beliau telah menerima semula sunt1kan vaks1n selepas itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MarianeMaria (@diyanahmaria)

“Tidak pernah terfikir perkara ini boleh berlaku kepada saya. Lepas dah ‘rep0rt’ pada petugas dan tunjuk video ini, vaksin4tor tersebut mengatakan dia tidak per4san.

“Saya sangat mar4h ketika itu, kemudian mereka berikan saya sunt1kan lagi,” katanya yang turut berkongsikan video tersebut di Instagram miliknya pada Rabu.

Baru-baru ini, terdapat tiga k3s melibatkan individu yang menerima sunt1kan vaksin daripada picagari kosong did4kwa berlaku di beberapa PPV di Kedah, Kuala Lumpur dan Selangor.

Pada 19 Julai lalu, Badan Bertindak Imunisasi C0VID-19 (CITF) memaklumkan pihaknya telah melakukan sias4tan terhadap k3s tersebut dan memanggil individu terbabit untuk memberikan penjelasan.

Sementara itu, wanita terbabit memaklumkan dia tidak mengetahui mengenai niat sebenar vaksin4tor tersebut dan menegaskan perkara itu akan dilap0rkan kepada Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin C0VID-19

 

Sumber:astroawani

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara