Uqasha Senrose Akvi Hidup Macam Tak Betul,Beri Tips Ambil Wuduk Dan Baca Al-Quran

Pelakon jelita, Uqasha Senrose,29, mengakui hidupnya kini mengalami sedikit kemvrungan dan seperti rasa tidak kena kerana menjalani Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) setelah sekian lama.

Ujar tunang kepada pelakon Kamal Adli ini lagi, hidupnya terasa seperti tertutup dan juga tidak betul kerana tidak dapat pergi kemana-mana kerana sudah terbiasa keluar bekerja setiap hari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UQASHA SENROSE (@uqashasenrose2)


Bukan ingin meng3luh, Uqasha berkata perkara tersebut mempunyai kaitan dengan soal pengurusan masa setiap individu.

Dia juga sempat berkongsi tips untuk mengatasi perasaan kemurvngan itu kepada peminat di luar sana yang turut sama terk3san akibat wab4k pandemik ini.

“Macam saya terus ambil wuduk, sembahyang serta diikuti baca Al-Quran. Bukan nak tunjuk baik, tapi ini yang saya buat selama ini. Waktu sama, saya borak dengan ahli keluarga yang lain, mengemas rumah dan sibukkan diri dengan bisnes.”

Kata pemilik nama Nik Zaris Uqasha Nik Sen, apa yang terjadi ketika ini mempunyai hikmahnya yang tersendiri dan meminta orang ramai di luar sana tidak terlalu memikirkan isu ini kerana boleh menyebabkan tekanan buat diri sendiri

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UQASHA SENROSE (@uqashasenrose2)


“Saya bukan pakar atau nak memandai beri nasihat. Tak kira bangsa atau agama, dekatkan diri dengan Tuhan sambil buat benda-benda p0sitif seperti bangun pagi, mandi, segar serta cantikkan diri, kemas rumah, masak dan baca buku bagi memenuhkan hari terluang..” pesan Uqasha lagi kepada peminat di luar sana.

 

Sumber:biutifulnara

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*