Connect with us

Uncategorized

Tul4r Vide0 Berg4duh Dgn Penghantar Makanan, Sekali Ini Tindakan Terbaru Lan Pet Pet Buat Rmai Terkeejut..

Published

on

Kuala Lumpur: Polis sudah menerima laporan dibuat pelawak popular, Lan Pet Pet berhubung perg4duhan membabitkan dia dengan pekerja syarikat penghantar makanan yang tular di media sosial.

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah berkata, setakat ini, polis hanya menerima laporan daripada pelawak terbabit sementara penunggang motosikal itu masih belum tampil.

Menurutnya, kejadian berlaku pada 1 Mei lalu, jam 6.30 petang, yang mana video berdurasi 23 saat itu menunjukkan artis terbabit bers3lisih faham dengan seorang penunggang syarikat penghantar makanan di hadapan kedutaan Russia.

“Perg4duhan itu dikatakan tercetus akib4t s3lisih faham di jalan raya.

“Polis meminta kerjasama individu yang terbabit untuk tampil membuat laporan supaya sias4tan dapat dijalankan,” katanya.

Selain itu, katanya, orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat boleh menyalurkannya ke Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju di talian 03-9289 9222 atau mana-mana balai polis yang berdekatan.

Harian Metro hari ini melaporkan video Lan Pet Pet memukul seorang lelaki dipercayai penghantar makanan menarik perhatian netizen selepas tul4r di media sosial sejak malam tadi.

Menerusi video yang dirakam pengguna jalan raya itu, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat mer4ngkul leher lelaki terbabit dan memvkul kepalanya.

Dalam masa sama, Lan turut ditenangkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus memvkul lelaki itu dalam kejadian yang berlaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan m4rah, Lan turut menj3rit dengan kata-kata berb4ur amaran, ‘Hang duduk Tropicana nak tunjuk s4mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Sebelum ini, Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 51, mencetuskan keg3mparan ramai apabila memvkul seorang pengawal keselamatan, Yahya Manap atau Pak Ya, 71, pada 6 April 2019.

Dia did3nda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban pada 15 April 2019 selepas mengaku bers4lah terhadap perbuatan yang dilakukan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan.

Terdahulu

‘Hang tau dak aku sapa?’ Ape Hal Tu Lan Pet Pet Dengan Pengh4ntar Makanan

Kuala Lumpur: Video pelawak popular, Lan Pet Pet memvkul seorang lelaki dipercayai penghantar makanan menarik perhatian netizen selepas tu.lar di media sosial sejak malam tadi.

Menerusi video yang dirakam pengguna jalan raya ini, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat mer4ngkul le.her lelaki terbabit dan memuk.ul kep4lanya.

Dalam masa sama, Lan turut diten4ngkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus memu.kvl lelaki itu dalam kej5dian yang berlaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan m4rah, Lan turut menj3rkah lelaki itu dengan kata-kata berbaur am4ran, ‘hang duduk Tropicana nak tunjuk s4m.seng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila dan di mana lokasi kej4dian itu.

Sementara itu, usaha Harian Metro menghubungi Lan bagi mendapatkan reaksinya mengenai kejadian itu buat masa ini tidak berjaya.

Sebelum ini, Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 51, mencetuskan kegem.paran ramai apabila memu.kul seorang pengawal keselam4tan, Yahya Manap atau Pak Ya, 71, pada 6 April 2019.

Dia dide.nda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban pada 15 April 2019 selepas meng4ku bers4lah terhadap perbuatan yang dilakukan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan.

https://twitter.com/i/status/1389380483725762561

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar berkata, huku.man itu dijatuhkan sebaik pelawak berasal dari Kedah itu meng.aku s4lah di atas pert.uduhan dikenakan terhadapnya.

“Kes dianggap selesai kerana pelakon ini sudah dihadapkan di mahkamah dan did3nda,”

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber :HMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara