Connect with us

Entertainment

Tiga Wajah kecomelan Anak Fiza Halim Dapat Cvri Tumpuan Ramai, “Bikin Netizen Cair!!”-Macam Anak Kacuk4n..

Published

on

MasyaAllah, cantik dan manisnya ketiga-tiga anak perempuan Fiza Halim! Walau masih kecil dan dua daripadanya sedang meningkat remaja tapi sudah terserlah kejelitaan mereka. Seperti ibu tersayang, mereka juga mempunyai aura tersendiri yang mampu membuatkan orang ramai terpikat dan menoleh dua kali. Beruntung tiga anak ini kerana mewarisi kecantikan ibu yang pernah meng4nggotai kumpulan penyanyi wanita popular era 90an, Elite.

Sejak bergelar ibu, kelibat Fiza Halim atau nama sebenarnya Siti Zaidatul Fiza Abdul Halim agak jarang kelihatan di majlis-majlis hiburan. Pun begitu, Fiza tetap aktif mengemaskini dan berkongsi aktiviti harian bersama keluarga di media sosial miliknya.

Sebagai seorang pvblic figure, pastinya perkongsian Fiza menarik perhatian peminat dan warga net. Rata-rata mereka yang melihat perkembangan terbaharu Fiza memuji penampilan selebriti berkenaan dan antara yang paling mencvri tumpuan tentunya dua anak gadis Fiza yang kian meningkat dewasa.

Feera Aryanna Ahmed Farriq kini meniti usia 13 tahun sementara adiknya, Feeya Adyrra Ahmed Farriq pula berusia 12 tahun. Mengintai wajah terbaru Feera dan Feeya, masing-masing memiliki tarikan tersendiri. Feera misalnya dikurniakan kulit putih kemer4han manakala Feeya pula mempunyai rupa p4ras manis menawan.

Tidak kur4ng juga cahaya mata Fiza hasil perkahwinannya bersama bekas suami Aizat Al Jefri iaitu Siti Aleena Adra atau lebih dikenali sebagai Baby Aleena.

Seperti kakak-kakaknya, Baby Aleena yang dilahirkan pada 24 September 2018 juga tidak terkecuali mendapat perhatian kerana kecomelan yang dimiliki. Berkongsi perkembangan

Aleena, Fiza pernah mend3dahkan kepada Nona.. anak ketiganya ini makin bijak dengan telatah comelnya.

Ditanya bagaimana penerimaan kedua-dua kakaknya sejak kehadiran Aleena, aktres ini memberitahu mereka dalam keadaan baik. “Syukur alhamdulillah, mereka dibesarkan dalam keluarga yang baik. Jadi semua tak ada masalah langsung. Ferra Aryanna dan Feeya Adyrra sayang sangat-sangat dengan Baby Aleena. Kalau tak video call sehari tak sah. Wajib VC!

Saya bersyukur Baby Aleena dikelilingi oleh ramai kakak-kakak dan adik-anak yang sayangkan dia. Dia memang rapat dengan kakak dia termasuklah dengan anak baru (bekas suami pertama). Mereka sayang dengan Baby Aleena. Kalau VC tu, semua nak cakap dengan Baby Aleena, siap mereka reka cipta lagu BABY ALEENA untuk dia lagi. Panggil saya pun mummy.

Jadi saya tak rasa kekok langsung malahan saya lebih happy sebab macam saya punya ramai anak. Lepas ni kalau keluar, pasti ramai yang confvse berapa orang anak saya,” ujarnya sambil ket4wa.

Tambahnya lagi, “Jujur saya katakan, saya memang suka budak-budak dan sayang anak-anak syurga ni. Saya happy bila semua panggil saya mummy dan kami seumpama satu family. Saya pun kerap berulang-alik dan rapat dengan semua. Jadi saya rasa sayalah wanita yang paling bertuah dan beruntung sebab mempunyai hubungan sebegini. Syukur sangat-sangat.”

Ferra dan Feeya merupakan anak gadis Fiza hasil perkahwinan pertamanya dengan Ahmed Farriq Zainul Abidin. Fiza kemudian berkahwin dengan Adam AF namun akhirnya bercerai. Malah, perkahwinan Fiza dengan seorang juruterbang dikenali sebagai Aizat Al Jefri pada Disember 2016 juga tidak berpanjangan. Mereka dikatakan bercerai pada 22 Julai tahun lalu. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan Baby Aleena.

Reda menerima ketentuan takdir, Fiza baru-baru ini berkongsi luahan hati apabila sukar bertemu anak memandangkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Kongsinya, “Hampir 3 bulan kami tak dapat berjumpa diseb4bkan PKP. Semua yang berlaku sudah pun tertulis. Ada yang m3nghina, menc4ci, meng3ji saya. Bermacam-macam tohm4han yang saya dapat. Tapi saya hanya berdiam diri dan tak nak berkata apa-apa. Biarlah.

Baby Aleena sewaktu kecil

Bagi saya, ini adalah ujian dan bahagian saya. Saya reda dan p4srah dengan semua ket3ntuan yang sudah pun tertulis pada lukisan hidup saya. Hidup perlu diteruskan. Saya hanya manusia biasa dan seorang h4mba yang lem4h dan sering melakukan kesilapan.

Tiada seorang wanita pun di dunia ini inginkan perpis4han. Tapi q4da dan q4da’ dari Allah tak siapa tahu. Takkan mungkin seorang ibu s4nggup berjauhan dari anaknya. S3dih saya siapa tahu?

Hari ini Allah makbulkan doa saya untuk bertemu dengan ny4wa saya ini (Baby Aleena). Terima kasih Allah di atas kegembiraan ini dan nikmat yang Kau hadirkan. Kesabaran yang cukup bermakna. Jika kita jatuh kerana manusia, bangunlah kerana Allah.”

Moga Fiza terus tabah mengharungi liku-liku kehidupan di samping anak-anak tersayang.

 

Kredit foto: Instagram Fiza Halim

Sumber:nona

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara