Connect with us

Entertainment

Tiada istilah berkira! Anak hadiah cash RM25,000 sempena hari lahir ibu, setiap bulan beri RM20,000 – “Mak ayah ni ‘paip’ rezeki”

Published

on

SETIAP anak pastinya memasang impian untuk membahagiakan kedua ibu bapa mereka.

Menerusi aplikasi TikT0k, tuIar video memaparkan seorang wanita menyerahkan wang tunai berjumlah RM25K kepada ibunya.

Wanita berkenaan, Nabilah Nazib, 30, ketika dihubungi sempat bercerita mengenai kisah sebenar di sebalik video tuIar yang meraih lebih 160,000 tontonan itu.

Mesra disapa Nabilah, dia berkata ia merupakan hadiah kepada ibunya, Rushila Abdul Karim, 57, untuk dijadikan sebagai simpanan di dalam bank.

“Video itu dirakam pada hari Jumaat. Saya memang dah berjanji nak bawa mak pergi bank untuk dia punya lucky draw (cabutan istimewa) Sijil Simpanan Premium (SSP).

Paparan skrin video tuIar itu.

“Saya keluarkan wang tunai dan ia memang khas untuk dia. Mak jenis tak pakai barang kemas, handbag dan sebagainya. Kebetulan hari lahir mak pada 22 April.

“Bila fikir nak bagi hadiah apa, saya buat keputusan untuk bagi wang. Lagipun dia tak pernah menang lucky draw bank tu sebab tak pernah menyimpan banyak. Jadi saya bagi jumlah yang besar untuk dia sertai kali ini,” ujarnya.

Kalau mak ayah dah tiada, ‘snjata’ doa untuk kita pun dah tak ada. NABILAH

Menurut Nabilah yang juga pengasas produk kesihatan rambut, dia sama sekali tidak menyangka video pemberian buat ibunya itu akan meraih perhatian ramai di TikT0k.

Jelasnya, ia dimuat naik untuk disimpan sebagai kenangan, namun berharap video itu dapat memberi inspirasi kepada insan di luar sana agar terus berbakti kepada orang tua mereka.

“Saya gembira apabila ia dapat menjadi peringatan bersama. Saya harap video tu dapat memberi inspirasi.

“Tak kisah banyak atau sikit, kita perlu berbakti kepada ibu dan ayah,” ujarnya.

Nabilah berharap video yang dikongsi mampu memberi inspirasi kepada mereka di luar sana.

Kata Nabilah yang sudah lima tahun menjalankan perniagaan, ibu bapa dianggap sebagai ‘paip’ rezeki dan keberkatan mereka menjadi perkara utama yang dititikberatkan olehnya.

“Mak ayah ni ‘paip’ rezeki. Kalau nak lagi banyak wang mengalir, bagi je banyak lagi kepada mereka.

“Doa mereka sangat penting. Kalau mak ayah dah tiada, ‘snjata’ doa untuk kita pun dah tak ada,” ujarnya lagi.

Ahli keluarga Nabilah.

Malah kata Nabilah, dia setiap bulan akan memberi wang berjumlah RM20,000 buat kedua orang tuanya.

“Saya dulu mula berniaga untuk mak saya sebab masa tu dia nak bersara kerja. Dulu mak saya kerja audit di bank selama 30 tahun.

“Masa mula-mula berniaga, saya janji untuk tolong mak ayah. Dari awal walaupun untung tak banyak, berapa yang mereka minta saya akan bagi.

“Untuk yang baru nak berniaga, teruskan usaha anda walaupun belum nampak hasil. Kalau rasa kurang atau tak cukup, tetap je bagi kat mak ayah sebanyak yang kita mampu.

“Paling penting keredaan mereka, ia nombor satu pada saya. Itu je rahsianya,” ujarnya yang menetap di Kuala Lumpur.

VIDEO :

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara