terkini berdepan hukvman 30 tahun penj4ra ini pengakuan dai syed 5fd207dd68554

Difahamkan hukuman bagi pertudu.han pertama adalah dibawah Seksyen 377B Kanun Kese.ksaan yang memperuntukkan penjara maksimum 20 tahun serta sebatan, jika sabit kesala.han. Manakala untuk pertudu.han kedua, ianya dibaca di bawah Se.ksyen 354 Kanun Kes.eksaan dan huku.man yang dikenakan adalah penja.ra maksimum 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripada huku.man itu.

terkini berdepan hukvman 30 tahun penj4ra ini pengakuan dai syed 5fd207de2ded6

Da’i Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Jamalullail dilaporkan telah mengaku tidak bersalah di atas kedua-dua pertudu.han yang dibaca oleh Hakim Faiz Dziyauddin dan Majistret Mohamad Ikhwan Mohd Nasir.

Peguam bela yang mewakili Da’i Syed, Syed Amirul Syed Edros mengatakan bahawa tertu.duh telah memberikan kerjasama yang baik ketika siasatan polis dan segala perincian bukti di rumah tertu.duh juga telah dilakukan oleh pihak berkuasa.

terkini berdepan hukvman 30 tahun penj4ra ini pengakuan dai syed 5fd207ddaf785

“Sepanjang siasa.tan dijalankan, tertu.duh telah memberikan kerjasama yang baik. Malah semasa siasa.tan bagi kes tangkapan pertama, tertud.uh sendiri hadir tanpa banta.han.”

Selepas selesai bacaan dua pertu.duan di Mahkamah Petaling Jaya, Da’i Syed dilaporkan telah dibawa ke Mahkamah Shah Alam bagi pertudu.han lain.

Sumber : mStar Online

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber  :  http://www.news.dekiwaketek.com/

Previous articleKata2 Aliff Syukri Kpd Dai Syed
Next articleKritik sampai menangis, pengs4n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here