Tak Sangka Pesanan Terakhir Arwh Fariesha Kepada Tunangnya Betul Betul Menjadi Kenyataan

Tiga daripada empat orang gadis telah disahkan meningg4l dunia selepas dipercayai lem4s akibat terhidu k4rbon mon0ksida selepas ditemui tidak sedarkan diri di kawasan parkir sebuah stesen minyak di Sama Gagah di Lebuh Raya Utara Selatan arah utara pada 16 September 2020 yang lalu.Terbaru, ibu kepada Allahy4rham Sharifah Fariesha iaitu Hasnida Hassan menceritakan bahawa anak kesayangannya itu bakal melangsungkan pernikahan pada Oktober tahun depan tetapi siapa sangka, tidak sempat berbuat demikian, aj4l sudah menjemputnya.

Tak sempat langsungkan majlis pernikahan

Menerusi laporan yang dipetik daripada Harian Metro, Hasnida Hassan mengakui s3dih dengan pem3rgian anak tunggalnya itu tetapi mereka sekeluarga kini sudah redha dengan takdir yang telah ditetapkan Allah SWT. Hasnida turut menyifatkan Fariesha seorang anak yang sangat baik, manja dan menghormati orang tua.

Dia memang seorang anak yang manja malah hubungan saya dengan dia bukan saja sebagai seorang ibu dan anak, malah dia jadikan saya sebagai kawan serta tempat dia mengadu mas4lah.

Menceritakan kisah itu, Hasnida memberitahu hasrat anak kesayangannya itu yang  ingin mengadakan majlis perkahwinan dengan tema yang sangat cantik.

Kalau ikut perancangan, arwh Sharifah Fariesha Syed Fathi, bakal melangsungkan pernikahan dengan tunangnya Oktober tahun depan tapi semuanya Allah SWT sudah atur, dia pergi buat selamanya.

Hasnida mengakui terdapat perubahan pada sikap arwh yang kurang bercakap sejak tiga hari yang lalu. Difahamkan, arwh bakal menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-21 pada 20 Oktober depan.

Sempat tinggal pesan kepada tunang

Tambah Hasnida lagi, sebelum mengetahui tentang kejadian, dia dan suami sudah cuba menghubungi anaknya dan rakan-rakan arwh tetapi tiada sebarang jawapan yang diterima.

Malah, kiriman Whatsapp juga tidak berbalas .Mereka yang berasa bimb4ng telah meminta tunang Fariesha untuk menghubunginya. Selepas berjaya dihubungi, tunang arwh dimaklumkan bahawa arwh dan rakan-rakannya ditemui ‘tertidur’ di dalam kereta yang dinaiki mereka.

Masa tu dah jam 1 pagi dan saya terus ke Hospital Seberang Jaya di Pulau Pinang sebelum dimaklumkan yang anak saya sudah meninggl dunia, seluruh badan saya seolah-olah lvmpuh kerana kehil4ngannya. Ketika saya menatap wajahnya kali terakhir ketika hendak dikafankan semalam (kelmarin), wajahnya sangat berseri dan bersih.

Saya dimaklumkan oleh tunangnya, arwh sempat berpesan kepadanya supaya jaga diri baik-baik kalau dia tiada nanti. Sharifah Fariesha sempat meminta izin daripada tunangnya sehari sebelum kejadian untuk ke Pulau Jerejak bersama tiga rakan baiknya itu.

Sementara itu, Hasnida memohon kepada orang ramai supaya mendoakan r0h arwh dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*