“Tak Payah P4ksa Orang Tua-Tua Ambil V4ksin Laa..” Rita Rudaini Ditvduh Anti-Vaksin

Sekali lagi mencvri perhatian, pelakon Rita Rudaini menerusi laman Twitter nampaknya dikec4m hebat oleh netizen gara-gara pernyataannya yang seolah-olah membawa fahaman anti-vaks1n di saat rakyat Malaysia sedang berusaha untuk mencapai imuniti kelompok menerusi program vaksinasi melawan w4bak C0VID-19.

Ini berikutan beberapa status yang dimuat naik Rita di laman Instagram Storynya di mana dia mend4kwa umat Islam kini sudah menjadi ‘berpuak-puak’ iaitu golongan yang bersetuju untuk div4ksin dan anti-v4ksin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727)

Kata Rita lagi, setiap manusia mempunyai hak untuk menolak vaks1n dan baginya, seseorang yang tidak mahu disvntik bukanlah bermakna dia seorang anti-vaks1n.

Selain itu, pelakon filem Anak Mami Junior ini tampil menyoal keperluan untuk menyuruh warga emas dalam kalangan ibu-bapa untuk divaksinasi kerana beranggapan mereka ini selalu ditinggalkan jika anak-anak bercuti ke luar negara.

Tambahnya lagi,  ‘mem4ksa’ ibu-bapa yang uzur ke pusat vaks1nasi adalah perbuatan yang ber1siko tinggi.

Pernyataan itu sekali gus menimbulkan reaksi yang pelbagai daripada warga maya yang beranggapan Rita tidak boleh mempersoalkan hak orang lain untuk mengambil vaksin serta tidak perlu menguar-uarkan kepada orang ramai untuk menolaknya.

Namun, Rita tampil memberi r3spon balas setelah beberapa ketika ianya menjadi tular di media sosial dengan mengatakan bahawa terdapat ubat penawar lain yang lebih berk3san untuk merawat wab4k tersebut.

Apa-apapun, bagi yang telah mendaftar dan juga telah mendapat tarikh untuk div4ksin, penuhi temu janji anda dalam usaha mengekang penularan w4bak COV1D-19 yang semakin meningkat dari hari ke hari.

Sumber:beautifulnara

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*