Connect with us

Entertainment

Gara2 Tak Mahu Anaknya Diej3k Rakan, Bapa Ini Sanggup ‘PM Tepi’ Minta Guru Bat4lkan Homework ‘Ceritakan Pekerjaan Bapa’..

Published

on

Tidak mahu anak diej3k gara-gara pekerjaannya sebagai seorang penghantar makanan, seorang bapa meminta izin guru untuk menukar tugasan anaknya di sekolah. Perbualan diantara mereka viral apabila dia berkongsi ‘screenshot’ perbualan tersebut di akaun Twitter miliknya.

Risau anak dibvli

Menerusi perbualan tersebut, seorang bapa yang hanya dikenali sebagai Sir Edwin memaklumkan anaknya, Bintang telah diberi tugasan untuk menceritakan tentang pekerjaan bapa mereka menerusi rakaman video. Kemudian video itu harus dihantar ke dalam ‘group whatsapp’ ibu bapa anak murid yang lain. Dia yang hanya bekerja sebagai seorang penghantar makanan, risau jika anaknya dibvli jika menyatakan pekerjaannya itu, meminta izin supaya tugasan tersebut disiapkan dengan bercerita secara terus di hadapan gurunya itu di sekolah.

Walaubagaimanapun, gurunya itu menyatakan tidak akan ada sesiapa yang akan membvli Bintang dan dia disayangi oleh setiap orang di sekolah, ini kerana dia merupakan seorang anak yang baik. Selain itu, gurunya itu juga menyatakan Bintang juga sering membantu setiap rakannya dengan meminjamkan pensil warna dan juga menghulurkan ‘jajan’ pada setiap rakannya yang tidak membawa makanan ke sekolah.

Dapat perhatian netizen

Hasil perkongsian di laman Twitternya itu telah mendapat perhatian netizen. Mendapat lebih kurang 19.6k retweets dan lebih 69k likes, rata-rata menyatakan supaya dia tidak perlu m4lu dengan hanya bekerja sebegitu. Melalui ruangan komen, ramai juga yang bangga dengan tindakan Edwin apabila mahu melindungi anaknya itu dari dibvli oleh anak murid yang lain di sekolahnya.

Sumber : Sir Edwin, Oh Bulan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara