Connect with us

Viral

Berbaloi Duit Hantaran RM91,000? Cara Hanis Zalikha Didik Anak Jadi Contoh Golongan Ibu

Published

on

Anak kepada pasangan selebriti Hairul Azreen, 33, dan Hanis Zalikha, 31, sering menjadi tumpuan ramai di media sosial.

Bukan hanya kecomelan Yusuf Iskandar, 4, dan Alisa Aisyah, 2, yang menjadi fokus tetapi kepandaian kedua-dua si cilik ini sejak kecil lagi.

Baru-baru ini di laman Twitter, ada satu ciapan yang memuji dengan cara Hanis mendidik serta memberi tunjuk ajar kepada anak-anaknya.

Tweet tersebut mendapat respon positif terutama dalam kalangan ibu yang suka dengan skill yang diterapkan oleh usahawan itu.

Kredit Foto: IG Hairul

“Setuju, skill ini la yang perlu kita ambil tahu sejak dari sekarang. Ingat! Hebatnya seorang anak itu kerana didikan ibunya.

“Baik didikan ibunya, insya-Allah akan baiklah seluruh kehidupan anak itu,” tulis individu yang bernama Afifah Waipin.

Tambah pemilik akaun @kylhlm, dia berpendapat bukan faktor kewangan semata-mata yang perlu ditekankan.

“Bukan sebab duit. Benda ini datang dari diri kita sendiri. Contoh kita ini hidup tak berapa nak ada duit tapi dalam hati tetap nak yang terbaik untuk anak. Pasti kita juga akan bagi yang terbaik untuk mereka.

“Tak payah sekolah yang mahal. Kita sendiri boleh ajar di rumah. Memang Hanis Zalikha tu berduit. Tapi tak kisah la berduit atau sederhana, kalau dah niat nak bentuk anak, macam mana pun kita akan buat juga,” tulisnya.

Terdahulu, Hairul dan Hanis mendirikan rumah tangga pada Jun 2015 di Bukit Jelutong, Selangor.

Perkahwinan pasangan sejoli ini pernah menjadi bualan ramai apabila Hairul menyerahkan wang hantaran sebanyak RM91,019.90 kepada Hanis.

Jom lihat lagi apa kata netizen:

“Imagine yusuf 5tahun dah hafal sifir perghhh. So women, jom jadi wanita berjaya so that boleh jadi madrasah yang terbaik untuk anak-anak kita.”

“Yessss..try my best to be like hanis zalikha but Im working mom no helper not much money like her..but we still do a best..she can be an idol for her level not B40 like us..difference environment different pressure and feel.”

“Parenting dia utk yg bisneswomen berjaya dan kaya jee eh bolehh pakai. kalau nak yg real pergi tanya anak ramai, surirumah jaga anak siang malam , laki pulak kene buat dua kerja. Rehat tak cukup.”

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Twitter

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara