SEBERANG PERAI – “Dia tldak mengantvk, sebaliknya cuba me­ngeIak sesuatu di tengah jalan, tetapi saya tldak pasti apakah objek itu.”

Itu kata Ahmad Ibrahim, 56, bapa kepada pemain skuad Harimau Malaya, Muhammad Syafiq Ahmad yang terlibat dalam kemaIangan selepas kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Vellfire yang dipandunya terb4bas di Ki­lometer 163.6, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara dekat Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini awal pagi semalam.

Dalam kemaIangan kira-kira jam 4 pagi itu, tiga dilap0rkan terbvnuh iaitu b4yi lelaki Muhammad Syafiq yang berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef, ibu mertuanya, Zainan Wahab, 45, dan wanita warga Indonesia, T1tik Sukamti, 30-an.

IMG 20201207 110505

Muhammad Syafiq, 25, yang juga penyer4ng muda Johor Darul Ta’zim (JDT) dan anak pe­rempuannya, Aaira Nur Saffiyya berusia 2 tahun hanya ceder4 ringan.

Isterinya yang sedang berpntang, Nur Amalina Norain, 25, pula ceder4 p4rah dan dikej4rkan ke H0spital Seberang Jaya di sini.

Ahmad memberitahu, Muhammad Syafiq yang juga anak sulungnya memaklumkan bahawa dia cuba mengeIak daripada meIanggar sesuatu yang tldak dikenal pasti berada di atas jalan.

IMG 20201207 110523

“Saya tldak tahu mengenai kepulangan Syafiq ke rumah mertuanya sehingga menerima panggilan telefon berhubung kemaIangan itu kira-kira jam 4.10 pagi.

“Ketika menerima panggilan, saya keIiru kerana ketiga-tiga anak (yang tinggaI bersamanya di Bayan Lepas dekat sini) ada di rumah ketika itu.

“Saya sangat terkejvt apabila diberitahu Syafiq yang sebenarnya ditlmpa kemaIangan ke­rana saya tldak tahu dia seke­luarga dalam perjalanan pulang ke Pendang, Kedah,” katanya ketika ditemui di pekarangan Unit F0rensik H0spital Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini semalam.

IMG 20201207 110534

Ketika kejadian Muhammad Syafiq bersama keluarganya dalam perjalanan dari Johor untuk pulang ke kampung Nur Amalina di Pendang.

Menurut Ahmad, kebiasaan Muhammad Syafiq akan pulang kampung menaiki pesawat, namun kali ini mungkin anaknya memandu sendiri kereta kerana isterinya sedang berpntang selepas melahirkan anak kedua.

IMG 20201207 110431

Katanya, dia sedlh kerana tldak sempat bertemu cucu lelaki yang baru dilahirkan itu.

Sumber:K! ONLINE, https://dbongkar.com/2020/12/07/objek-syafiqq/

Previous article“Kongsi Liang L4had, Bendera Separuh Tiang, Arwah isteri minta kemas rumah” Ini Perkara Mengenai Insid3n Kemlangan Tr4gis Syafiq Ahmad
Next article[VIDE0] Dah Lama ‘Mengidam’, Ibu Sebak & Terharu Dapat Hadiah Yang Tak Di Sangka-sangka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here