“Sy tak ‘sure’ Seladang ni dalam kumpulan atau sendirian dan dia lebih kepada…” – Amy Mastura Terus petik nama Amir Masdi pada maskot Seladang

Menerusi beberapa adegan dari Masked Singer versi Malaysia, gerangan yang memakai maskot Peladang memberi seribu persoalan kepada semua para netizen dan para juri kerana suara beliau terlalu ‘familiar’ di kalangan para artis. Segala petunjuk yang diberikan juga membuatkan semua yakin bahawa peladang merupakan artis yang dikenali ramai..

Berikutan masked singer yang sering diperhatikan dan menjadi persoalan semua netizen terjawab.Menerusi sebuah klip video, dapat disaksikan di sebalik pelitup muka yang seperti seladang itu adalah Amir Masdi kerana segala petunjuk dan komen komen netizen menunjukkan bahawa peladang adalah Amir Masdi. Sebelum ini, beliau telah membawa banyak lagu seperti kembali merindu,dancing queen, kau pun sama, 24k magic dan bangun.

Setiap lagu yang dipersembahkan oleh beliau membuatkan netizen begitu yakin dan jelas bahawa suara tersebut merupakan suara beliau kerana lontaran suara dan nada yang ditunjukkan amat mengagumkan. Suara beliau sering dikagumi sejak beliau berjinak dan memenangi Akademi Fantasia pada musim 2016. Nama beliau juga sering disebut sebut oleh para netizen kerana beliau kini telah menjadi seorang pelakon yang hebat dalam berkarya.

Video penuh boleh disaksikan di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Melalui komen dari para juri menguatkan lagi bahawa peladang merupakan Amir Masdi. Kelantangan juri yang memeriahkan rancangan tersebut dengan pelbagai komen dan aksi hiat para netizen terhibur. Komen dan pujian dari Amy Mastura yang mengatakan bahawa suara peladang begitu hebat buat semua bersetuju kerana lontaran suara sebegitu sangat menakjubkan.

Tidak lupa juga dengan AC Mizal yang merupakan hos untuk rancangan tersebut sangat mencuit hati dan menghiburkan kerana beliau menarik perhatian para netizen dengan lawak jenaka beliau..

Pelbagai komen dari para netizen seperti :

@theaqizerz:Amir Masdi ni….siapa kenal dia dri dulu…mmg confirm dia lah Seladang

@Nor Hafizah eiyza:pak nil knal…sore jarang ad pd artis malysia…mmng amir masdi ni..

@Jimmy Ryan:low note amir sgt best…soft…serak ada weight

@Adoteam:kompom la amir masdi…dh jelas2 suara dia..nk nafikan apa lg..dia juara af

@Pencinta kucing kampung:Suara dia the only 1 artis kat Malaysia. Yg hampir2 sama pun tak sama cara tarik high note

@Lukme99:mcm mne amir nak lari..suara dia limited

@Godooo92:Sejak bebarapa minggu ni juri2 dah bijak dah. Time org perform smue dh snyp dh. Klu awal2 dlu bising jerit2.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*