“sy tak makan sendiri, ada orang suapkan”-Fimie Don dilabel guna populariti mur4h4n di ‘live Tiktok’ guna isu p4n4s tapi ramai yang bersetuju

Menerusi satu klip yang dirakam oleh peminat Fimie Don iaitu ketika Fimie Don sedang membuat ‘live Tiktok’,beliau membuat cubaan memerli seorang artis yang kini menjadi isu hangat di seluruh Malaysia. Segala isu yang dikupas oleh Fimie Don menarik minat netizen kerana mereka juga menyetujui denga setiap apa yang dikatakan oleh Fimie Don itu sendiri. Fimie Don yang berjinak jinak dalam industri seni sejak kecil lagi dengan bakat lakonan beliau yang cukup hebat merasakan isu ‘whipped cream’ tidak seharusnya ditayangkan di Malaysia.

Difahamkan melalui sedutan rakaman dari peminat,Fimie Don hanya menyatakan isu itu hanya sekadar hiburan dan tidak mengambil hati walaupu beliau tidak gemar akan isu tersebut kerana telah mencemarkan industri seni sendiri. Setiap bait yang dikatakan oleh beliau mendapat sokongan penuh dari para peminatnya kerana cara beliau yang sangat bersahaja dan bergelak ketawa dalam mengupas isu tersebut.Rakan rakan beliau yang turut berada di ‘live’ tersebut juga turut tertawa kerana mereka hanya ingin berborak bersama dengan peminat sahaja..

Tontonan penuh boleh ditonton di:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen dan reaksi diberikan seperti :

@AQIEL:nganjing ye ko malikk, nenek kebayan cari tu suruh nangis nk buat jamu

@Mochii <3:fimie lagi senior wehhh, dia dah lama dalam industryyy hahahhha

@memooaien:aku rasa dia lagi senior sbb dia berkencimpung dari kecil lagi . bah perli ak Tak campur sbb aku Tak paham

@OWNER SEDANG KUARANTIN :saya tk sado buka baju” oooooouuuuuu
“tapi saya tk mkn sendiri, ada org suap kn” oooooouuuuuu

Walaupun isu tersebut sudah beberapa hari berlalu, boleh dikatakan semua artis menytakan ketidakpuashati mereka kerana isu tersebut telah menjatuhkan industri mereka sendiri. Namun begitu, ramai yang menasihati untuk berubah dan tidak berbuat demikian untuk waktu yang akan datang..

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber di Instagram dan Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*