Yang Hormat Dato’ Sri Aliff Syukri bin Kamarzaman atau lebih dikenali sebagai Dato’ Terlajak Laris merupakan salah seorang anak kepada pengasas produk Sendayu Tinggi iaitu Rozita binti Ibrahim. Seterusnya, Dato’ Aliff terjerumus dalam bidang perniagaan sejak beliau kecil lagi. Beliau bermula dengan perniagaan yang kecil-kecilan sehingga akhirnya beliau berjaya membina sebuah perniagaan dan dikenali ramai. Di samping itu, beliau mempunyai impian untuk berniaga dan hidup senang sejak kecil lagi dan disebabkan beliau dari keluarga yang sederhana membuatkan beliau lebih menghargai setiap sem yang diperolehi.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik beliau iaitu aliffsyukriterlajaklaris menunjukkan beliau bersama isterinya iaitu Datin Shahida. Klip video tersebut menunjukkan gelagat suami isteri tersebut bergaduh tetapi masih mengambil berat antara satu sama lain. Gelagat suami isteri itu telah menjadi buah mulut warganet. Rata-rata netizen mengatakan bahawa mereka sangat memahami apa yang Dato’ Aliff Syukri dan isterinya itu lakukan kerana mereka juga menghadapi perkara yang sama. Ramai juga yang mengatakan mereka terhibur melihat aksi suami isteri itu kerana terbayangkan itu adalah kelakuan mereka di rumah. Ada juga yang mengatakan walaupun bergaduh tetapi masih mengambil berat hal masing-masing.

Klip video tersebut mendapat sambutan hangat dan mempunyai sebanyak 639.6K tontonan, 28.4K sukaan dan 1965 komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@คุณนิต: first saya ingat anak dato,tngk lgi sekli ehhh bkn,datin rupanye haha Muka mak dngn anak serupa sngt

@lilyzyla: terbaikk..conten dato kali ni bestt..realiti dlm khdupan suami isteri..

@Kak Bulan: saya rsa semua cmni bila 2,3 hari lps mrajok…senyummm tengok dan x puas tengokkkk

@Nourul_Al_Khairi: Datinnnn @Terlajaklaris sya selalu mcm ni ngn suami… bile jaih tu lg rindu die lain macam, bile dekt tngok pun xnk… allahu tuhan je tau perasaan ni

@Teacher Rya: Seronoknya, sweet, SubhanAllah,
Alhamdulillah, MaasyaAllah, Tabarakaulah
Semoga menjadi contoh kpd psgn2 suami isteri yg lain

@Osong: kalau sy sdh gaduh sy tk bckp pn dgn laki sy .. dia pn tk ckp dgn sy..silent mode

@JOE LOCO: ahhhhh yang ni best tgk dato badan dah nampak sikit tu….keep it up dato , down the road ppl call you dato aliff sado ..nice one dato

@Azrulnasyrah89: ok Dato kali ni sy setuju dgn penyampaian yg Dato smpaikn.kurangkan kontroversi mantap

Sumber: Tiktok, Wiki

Previous article“Bilal nak ada adik dah…” – Ramai yang mengatakan Neelofa mengandung kerana beliau duduk di kerusi roda
Next article“Sebab tak boleh bergerak or menari, jadi kena duduk je…” – Netizen gembira melihat Uqasha dan Kamal Adli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here