Pelakon yang mula dikenali menerusi drama Dunia Anita, Siti Fazurina Mohd Famir mengakui restu ibu bapa memainkan peranan penting sebelum membina mahligai perkahwinan.

Siti Fazurina yang mesra disapa Nina berkata, pengalaman hidup yang penuh berliiku dan cabaran nyata banyak mengajar dirinya untuk mengutamakan keluarga dalam segenap aspek kehidupan.

111432in0fdzb0mw6cpq6m

Foto: Harian Metro

“Seperti semua sedia maklum, hubungan saya dan keluarga pernah mencetuskan kontr0versi tidak lama dulu apabila mereka tidak mer3stui perkahwinan bersama suami. Bukan sehari dua, tetapi lima tahun juga hidup saya kosong apabila berjauhan daripada mereka.

“Biarpun keluarga mentua baik dan melayan saya seperti anak sendiri, namun kekosongan itu tetap dirasai kerana ibu bapa tidak mer3stui rumah tangga yang dibina.

“Alhamdulillah, tawaran kerja juga semakin terbuka selepas hubungan dengan ibu bapa pulih seperti sedia kala. Malah, saya dan suami juga ketika ini tinggal bersama keluarga,” katanya.

Tambah Nina, hubungan dengan ibu bapanya mula pulih sebaik dia mengambil keputusan untuk merapatkan kembali kasih sayang yang sudah lama didambakan.

“Jujur tanpa kasih sayang ibu bapa saya akui hidup saya tidak lengkap. Saya tetap nak mereka restu perkahwinan saya.

“Jadi beberapa tahun lalu saya ambil keputusan untuk bertemu keluarga seorang diri terlebih dahulu, kemudian ibu saya minta saya bawa suami. Alhamdulillah, kini kami sangat rapat,” katanya.

Mengulas mengenai soal cahaya mata, Nina dan suami, Muhammad Hykal Zulkifli, 39, menyerahkan sepenuhnya kepada rezeki dan tidak mahu meletakkan tekanan pada diri sendiri.

“Soal zuri4t saya dan suami sentiasa positif dan tidak terlalu memikirkannya. Saya serahkan sepenuhnya kepada takdir Ilahi.

“Saya sendiri pernah dua kali kegvguran sebelum ini, malah doktor juga mengesahkan saya tidak mempunyai mas4lah kesihatan. Kehidupan saya dan suami kini diserikan dengan kehadiran anak-anak saudara,” katanya.

Pasangan itu melangsungkan perkahwinan di Masjid Jamek Sungai Pinang, Pulau Pinang pada 20 Disember 2012 berwalikan bapa saudaranya, Mohd Fahmi Freedam Shah tanpa pengetahuan ibu dan ahli keluarganya yang lain. 

Sumber: Harian Metro via CARI

Previous articleTerengganu lar4ng jamuan buka puasa, moreh di masjid. Sekali Ustaz Azhar masuk komen
Next article[VIDEO] “Suka Betul Sak4t Suami Dia,Bertabahlah Ustaz..”Lofa Buat Hal Lagi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here