Connect with us

Entertainment

Siti Sarah Dedah 22 Tahun Duduk Flat. Sekali Aprena Manrose Komen Bongkar Sesuatu

Published

on

” Sebak rasa bila jejak balik tempat saya dibesarkan dulu. Hampir 22 tahun saya dibesarkan di sini. Mungkin ada yang tahu dan ada juga yang tak tahu saya sebenarnya dibesarkan di Keramat,”

Demikian luahan penyanyi popular, Siti Sarah mengimbau kembali kehidupan lalunya sebelum berjaya bergelar usahawan.

Isteri kepada pelawak dan usahawan Shuib Sepahtu itu menerusi Instagram berkata, dia pernah tinggal di rumah flat di Keramat ketika masih bersekolah dulu.

” Inilah sekolah, tempat mengaji, tempat main, semua dekat dengan rumah ni. Awal-awal jadi artis pun inilah tempat saya tinggal. Semuanya bermula dari bawah. Mana ada terus hidup senang, semua kena ada usaha,” tulisnya.

Menurut Sarah, dia juga sebak apabila mengingati kembali ketika bapanya menjual roti canai untuk menampung kehidupan mereka sekeluarga.

” Ketika negara mengalami krisis kewangan dan ekonomi pada 1997, abah juga terkena tempiasnya.

” Dia tak ada kerja langsung. Nak berlakon, mengarah semua tak ada. Nak bayar ansuran kereta pun tak mampu ketika itu,” katanya.

Sarah yang juga anak kepada penyanyi dan pelakon, Raisuddin Hamzah berkata, demi tanggungjawab, bapanya membuang rasa malu dan belajar cara membuat roti canai.

” Kerana tanggungjawab yg besar hilang rasa malu, abah pergi belajar buat roti canai. Dan roti canai tuuu…” akhiri Siti Sarah.

Aprena Manrose komen, ‘bongkar’ sesuatu

Perkongsian Siti Sarah itu telah menerima perhatian ramai apabila meraih lebih 33k tanda suka.

Rata-rata warganet meninggalkan komen berasa sebak dengan kehidupan Siti Sarah sewaktu zaman kecil. Malah mereka turut tumpang gembira dengan pencapaian Siti Sarah dan suami yang kini sudah berjaya dalam hidup.

Namun dalam banyak-banyak komen, seorang rakan yang juga pelakon, Aprena Manrose telah meninggalkan komen yang mencuri perhatian Siti Sarah.

Menurut Aprena, ibu mentuanya juga tinggal di kawasan kejiranan itu dan merupakan bekas guru kepada Siti Sarah.

” My mother in law duduk menara rajawali , dan saya rasa dia adalah cikgu masa dekat sekolah AU Keramat tu. Nama cikgu tu Rehan Abdul Halim. Mama (mak mentua) yang bagitahu! hehe,” tulis Aprena.

Siapa sangka kerana perkongsian Siti Sarah itu, rupanya guru BI ketika zaman persekolahannya dulu adalah ibu mentua Aprena Manrose.

Terkjut dengan komen Aprena, Sarah lantas menbalas komen itu.

” Aprena, dia cikgu Bahasa Inggeris kan??” tulis Sarah yang seakan tidak percaya dengan ‘kebetulan’ itu.

Untuk info, bapa Siti Sarah, Raisuddin Hamzah juga telah memulakan kerjayanya sebagai seorang penyanyi apabila beliau memasuki pertandingan yang sama pada tahun 1980-an dahulu.

Siti Sarah menyertai pertandingan realiti musim kedua One in a Million yang menyaksikan artis rakaman termasuk beliau bersaing dengan muka-muka baru untuk meraih RM1,000,000 sebagai pembiayaan kerjaya muzik. Beliau mendapat tempat ketiga. Persembahan beliau setiap minggu cukup bertenaga dan membanggakan.

Pada tahun 2009 Siti Sarah pernah menyertai pertandingan antarabangsa iaitu World Championship of Performance Arts ( WCOPA ) degan mnyumbang 3 emas kepada Malaysia .. Selain artist ketika itu Bob AF jugamenyumbang 5 emas buat negara.

Siti Sarah telah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011 bersama Shahmira Muhamad (Shuib) dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra dan Ariq Matin.

Sumber:gempak dan IG Siti Sarah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: http://limauais.pw/

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara