Nampak k.es melibatkan sa.man penyanyi Siti Nordiana ke atas lima individu itu atas dak.waan men.fit.nah masih belum temui noktahnya. Siti Nordiana atau mesra dipanggil Nana ini akan  memberi keterangan dari kandang sak.si pada perbicaraan k.es sa.man fit.nah tersebut.

Hakim Mah.ka.mah Sesyen memerintahkan agar perbicaraan penuh dijalankan pada 15 Oktober dan 20 Oktober ini.

Peguambela Nurul Hafidzah Hassan dari firma guaman NHA Advocates & Solicitors yang mewakili defendan keempat dan kelima iaitu Sam Musyadzafar Bin Samin (Sam Samin) dan Razidah Binti Ahmad Senusi (Aida G.) menyatakan yang kedua-dua defendan yang diwakili beliau akan mengemukakan tujuh orang sak.si, termasuk kedua-dua anak guamnya.

image w856
Zoey Rahman

“Antara sak.si yang akan dipanggil semasa perbicaraan ialah Zoey Rahman, pelakon yang pernah dikait.kan dengan Siti Nordiana,” kata Nurul Hafidzah.

Terdahulu, Nurul Hafidzah menyatakan yang pihak plaintif tidak mempunyai asas ke.s bagi sa.man fit.nah tersebut kerana tiada sebarang pernyataan fi.tnah yang telah dikeluarkan oleh anak-anak guam beliau.

Peguam tersebut juga berpendapat bahawa k.es sa.man fitn.ah yang diambil oleh Siti Nordiana tidak memenuhi semua elemen bagi individu yang ingin me.ndak.wa pihak-pihak yang telah mem.fit.nah.

“Pada setakat ini, dokumen-dokumen, fakta-fakta yang telah dipersetujui, dan fakta-fakta untuk dibicara telahpun difailkan. Kami belum menerima senarai sak.si dari Siti Nordiana dan mungkin akan dibekalkan pada hujung minggu ini,” tambah Nurul Hafidzah.

Siti Nordiana adalah sak.si plaintif yang pertama dan akan masuk ke kandang sak.si pada hari pertama dan kedua perbicaraan. Penyanyi tersebut akan melalui pe.merik.saan balas oleh peguam defen.dan bermula dari hari perbicaraan pertama.

siti nordiana 01

Ketua pasukan pembelaan bagi defendan keempat dan kelima tersebut juga berkata yang Siti Nordiana akan berada dalam kan.dang sak.si sepanjang masa beliau di.pe.riksa balas dan diperiksa semula dalam memberikan keterangan beliau kerana beberapa bukti penting akan turut dikemukakan sebagai keterangan yang bakal dikemukakan kepada mah.ka.mah.

Sebelum ini media me.lapor.kan yang bicara saman fit.nah tersebut akan bermula pada 29 September tetapi ianya telah ditang.guhkan ke bulan ini kerana tarikh tersebut bertin.dih dengan pendengaran ke.s sivil Abu Syafiq di Kuantan.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: muraimy

Previous article“Kaki & Perut Membengk4k, Keluar J4rum Berkarat” – Ustaz Kazim Elias Dedah Alami Ujian Ketika…
Next article“Sy ingt psanan Opah..” Kerajaan Dh Bnarkan Ziarah Kubvr, Knapa kosong?, Jasmin hamid Luah Sesuatu..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here