Connect with us

Entertainment

Isu Shuib Dipanggil Bantu Si4satan Penggub4han Wang H4ram.. Peguam Ini Tampil Dedahkan Sesuatu Tentang K3s Ini…

Published

on

SUSULAN pelbagai sp3kulasi yang timbul selepas Shuib dan Siti Sarah dipanggil Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) pada Khamis lalu, peguam yang mewakili pasangan itu tampil menafikan beberapa d4kwaan terhadap anak guamnya itu.

Muhammad Fadhli M. Sutris dari Fadhli Sutris & Associates berkata kehadiran anak guamnya hanya untuk memberi keterangan dan tiada sebarang tangk4pan atau permohonan rem4n seperti dilaporkan media sebelum ini.

“Ingin kami sahkan disini bahawa anak guam kami tidak pernah ditahan rem4n oleh pihak SPRM mahupun terdapat sebarang permohonan rem4n dibuat keatas anak guam kami memandangkan kehadiran beliau di Pejabat SPRM hanyalah untuk memberi keterangan sahaja.

“Rakaman keterangan beliau telah diambil dan selesai pada hari yang sama dan kemudiannya dibenarkan pulang setelah selesai proses tersebut manakala kehadiran Siti Sarah hanyalah untuk menemani suami beliau sahaja.

“Tiada sebarang tangk4pan mahupun permohonan rem4n dibuat terhadap kedua-dua anak guam seperti yang telah dilaporkan beberapa media sebelum ini dan kesemua kenyataan yang bertentangan dan tular adalah tidak benar sama sekali, ” katanya.

Anak guam kami hanyalah untuk membantu proses si4satan pihak SPRM sahaja dan telah memberi kerjasama penuh.

MUHAMMAD FADHLI

PEGUAM

Dalam pada itu, Muhammad Fadhli memberitahu anak guamnya dinasihati untuk tidak mengeluarkan sebarang kenyataan kerana enggan menganggu proses perundangan.

“Kehadiran dan sebab mengapa mereka hadir di pejabat SPRM tidak dapat didedahkan buat masa ini memandangkan ia masih berada di dalam peringkat siasatan SPRM dan sebarang kenyataan mahupun keterangan berkenaan perkara tersebut akan mengg4nggu proses siasatan SPRM.

“Seperti yang telah kami nasihatkan dan untuk menghormati proses perundangan negara, anak guam mahupun pihak pengurusan mereka tidak digalakkan untuk mengeluarkan sebarang kenyataan berkaitan perkara tersebut.

 

Siti Sarah hanya menemani suami.

“Ingin kami tekankan sekali lagi bahawa kehadiran anak guam kami hanyalah untuk membantu proses sias4tan pihak SPRM sahaja dan telah memberi kerjasama penuh dalam membantu sias4tan tersebut.

Pada Khamis lalu, Shuib dan isterinya penyanyi Siti Sarah ini dilaporkan dipanggil hadir ke pejabat SPRM, Putrajaya berhubung pengubahan w4ng h4ram membabitkan perniagaan air yang dijalankan mereka.

Pengurus pasangan itu, Nana Mohamad Rom memberitahu, Sarah hadir hanya untuk menemani suaminya dan tidak terlibat dalam si4satan tersebut.

Terdahulu, Sarah menerusi Instagram turut meluahkan rasa syukur dan memberitahu mereka hadir bagi memberikan kerjasama penuh terhadap si4satan tersebut.

“Alhamdulillah Syukur… kami dipanggil untuk memberikan kerjasama dan menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia,” ujarnya.

Sumber: mStar!

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara