SUAMI kepada pelakon Shahriza Mahmud iaitu Saddiq Raffali memberitahu isterinya masih dalam keadaan kriitikal sejak dimasukkan ke Hospital Putrajaya pada Ahad lalu.

Saddiq, 40, juga meluahkan rasa kerinduan terhadap Shahriza memandangkan pelawat masih tidak dibenarkan masuk di hospital berkenaan.

“Hari ketiga di CCU. Cintaku Shahriza Mahmud masih dalam keadaan kritiikal. Doktor sudah mengenal pasti jenis ba-kteria dalam sistemnya.

“Masih tak dibenarkan melawat dia. Ada lagi pes-akit yang belum dapat keputusan ujian saringan Cov-d di wad ICU/CCU. Saya okey tapi saya sangat rindu awak.

Screenshot 22

Suami Shahriza berkongsi perkembangan keadaan isterinya di Facebook.

“Saya perlu kuat untuk dia. Kalau bukan saya, siapa lagi?,” tulisnya menerusi laman Facebook miliknya pada Khamis.

Perkongsian tersebut turut mendapat perhatian netizen dan rakan selebriti yang mendoakan agar aktres berusia 55 tahun itu cepat sembuh.

Sebelum ini, difahamkan Shahriza dikejarkan ke hospital selepas mengalami de-mam panas sehingga menyebabkan dia meracau-racau.

Dalam pada itu, Saddiq memberitahu isterinya dipindahkan dari Unit Rawatan Rapi (ICU) ke Unit Penjagaan Kri-tikal (CCU) kerana bimbang sekiranya dijang-kiti Co-vid-19.

Tolong teruskan sokongan dan doa anda untuknya.

SADDIQ RAFFALI

SUAMI SHAHRIZA MAHMUD

Menurut Saddiq, doktor mengesahkan isterinya mengalami jang-kitan kum-an pada da-rah dan paru-paru.

“Suhu badannya 39.5 darjah selsius dan dia terus ditempatkan di Zon Merah. Pemeriksaan doktor mendapati ada jang-kitan kum-an pada da-rah dan paru-paru.

“Itu yang buat dia de-mam dan mera-cau. Tekanan da-rahnya juga tak stabil dan doktor kemudian memasukkan tiub bantuan pernafasan untuk memudahkan dia bernafas,” katanya.

Sementara itu, Saddiq juag berkata Shahriza juga perlu menjalani ujian saringan Cov1d-19 selepas salah seorang penulis yang bekerjasama dengan isterinya dij4ngkiti w4bak tersebut.

Screenshot 23

Shahriza mengalami j4ngkitan kum4n di d4rah dan paru-paru.

Saddiq bagaimanapun bersyukur apabila diberitahu isterinya yang juga pelakon drama Monalisa itu disahkan bebas daripada w4bak tersebut.

“Mereka biasanya bekerja secara online sahaja, namun mereka ada berjumpa tujuh hari lalu untuk mesyuarat pembahagian tugasan.

“Salah seorang penulis yang terbabit disahkan positif Cov1d-19, pada keesokannya. Alhamdulillah, keputusan ujian Cov1d-19 neg4tif.

“Tolong teruskan sokongan dan doa anda untuknya. Tiada keraguan dalam fikiran saya bahawa dia adalah pejuang. Dia akan berjaya mengatasi perkara ini,” ujarnya.

Sumber: mStar!

Previous articleMira Filzah Dikatakan Gediik Melampau.. Sekali Suami Sendiri Masuk Komen..
Next articleDah Tak Lama Nak Lgsungkan Perkawinan, Sekali Kekasih Sharifah Sakinah Positif Cov1d-19

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here