Connect with us

Entertainment

Selepas Seminggu ‘Diam’, Ustaz Ebit Lew Buka Rumah Transit Untuk Pes4kit Kans3r, Kemasukan Percuma

Published

on

Nama penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew sudah tidak perlu diperkenalkan lagi. Insan yang banyak membantu golongan yang memerlukan di dalam dan luar negara ini sudah menjadi buah mulut sejak awal negara kita dil4nda pand3mik C0vid-19 tahun lalu.

Baru sahaja kehil4ngan ayah terc1nta akib4t k4nser, Ustaz Ebit Lew mengambil iktibar dan memberikan manfaat kepada orang lain dengan membuka rumah transit untuk pes4kit k4nser. Menerusi hantaran di Facebook Ebit Lew, beliau mengumumkan pembukaan rumah transit itu dan penginapan disana adalah percuma.

Alhamdulillah, terima kasih UEL

Rata-rata warga net mengucapkan rasa syukur dan berterima kasih dengan usaha yang dilakukan oleh Ustaz Ebit Lew untuk membuka rumah transit ini. Sebagai orang yang merasai pengalaman bersama pes4kit k4nser, pastinya UEL faham akan dug4an yang ujian yang dihadapi keluarga pes4kit, sebab itulah UEL buka rumah transit.

Setiap kesilap4n yang kita lakukan tak akan menghilangkan kebaikkan yang pernah kita buat. Semoga terus berbuat baik dan menjadi teladan untuk orang ramai ye Ustaz.

Betul, kita hidup untuk redha Allah. Kalau nak puaskan hati manusia memang susah, kita buat je kebaikkan. Kalau ada orang yang dapat manfaat tu kira bonus untuk kita. 

Amiinn. Semoga mereka yang memerlukan dapat dipermudahkan urusan dengan kebaikkan yang UEL sediakan ni. Harap dapat ringankan beban dan lebih bersemangat melaw4n k4nser. Semoga dipermudahkan segala urusan, hendakNya. 

Sumber:lobakmerah

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara