IPOH: Pegawai polis berpangkat inspektor yang dikaitkan dalam  k.ontroversi perkahwinannya bersama pelakon, Serina Redzuawan  tidak bertugas di Kontinjen Perak.

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, pegawai berkenaan telah bertukar ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perlis sejak 2019 sebagai pegawai di Bahagian D8 Jabatan S.iasatan J.enayah (JSJ).

“Sebelum ini, pegawai terbabit bertugas di Perak sebagai pegawai trafik namun telah bertukar ke Kontinjen Perlis pada 2019.

selepas bermacam eplsod kelvar giliran ketuapolis pvla tampil apa yang akan jadl pada svami serlna chefwan 6073fca8a15f2
Selepas Bermacam Episod Keluar, Ketua P0lis Pula Tampil Beritahu Hukvman Ke Atas Suami Serina ChefWan... 4

“Saya difahamkan, satu kertas s.iasatan tatat.ertib  dibuka oleh Jabatan Int.egriti Pematuhan Standard (JIPS) IPK Perlis ke atas pegawai terbabit kerana tidak memohon (kepada jabatan) untuk berkahwin kali kedua,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menyaksikan Majlis Serah terima tugas Ketua Polis Daerah Batu Gajah, Ketua Jabatan Penc.egahan J.enayah dan Kes.elamatan Komuniti (JPJKK) dan Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguat.kuasaan Trafik (JSPT) di Mes Pegawai Kanan PDRM Perak di sini hari ini.

Menurut  beliau, t.indakan tatat.ertib boleh diambil ke atas pegawai terbabit sekiranya s.iasatan mendapati dia tidak memohon kebenaran berkahwin dua daripada pasukan.

Bagaimanapun, Mior Faridalathrash berkata, difahamkan perkahwinan pasangan itu didaftarkan secara sah dengan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (JAIPs).

“Bergantung kepada s.iasatan (bentuk h.ukuman). Bagaimanapun, saya tidak mahu komen lanjut isu ini kerana s.iasatan dijalankan JIPS Perlis,” katanya.

selepas bermacam eplsod kelvar giliran ketuapolis pvla tampil apa yang akan jadl pada svami serlna chefwan 6073fca91e139
Selepas Bermacam Episod Keluar, Ketua P0lis Pula Tampil Beritahu Hukvman Ke Atas Suami Serina ChefWan... 5

Semalam, menerusi laporan sebuah portal, seorang wanita mend.akwa dia masih bergelar isteri kepada pegawai polis terb.abit semasa bekas suaminya melangsungkan perkahwinan dengan Serina.

D.akwa wanita itu, pasangan berkenaan dipercayai bernikah secara senyap di Perlis pada pertengahan Februari lalu sebelum dia pula dic.eraikan  pada 9 Mac lalu.

Sehubungan itu, wanita berusia 34 tahun yang merupakan pensyarah sebuah kolej di Kampar membuat aduan kepada JIPS Perak pada 2 Mac lalu kerana mend.akwa perkahwinan itu berlangsung tanpa kebenarannya selaku isteri pertama.

selepas bermacam eplsod kelvar giliran ketuapolis pvla tampil apa yang akan jadl pada svami serlna chefwan 6073fca96412c
Selepas Bermacam Episod Keluar, Ketua P0lis Pula Tampil Beritahu Hukvman Ke Atas Suami Serina ChefWan... 6

Kredit : Utusan via OM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Previous article“Heii J4ngan Citer Gap0″Suka Hati Dia Rembat Quran 0rang!N4sib Dah Jadi Su4mi
Next article“Berbulan-bulan saya terbiar tanpa dipedulikan” – Inspektor Meor Akhirnya buka mulut dedah punca bercera4i dgn bekas isteri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here