Connect with us

Entertainment

Selamatkan Keluarga Daripada L3mas, Kumpulan ‘Rider’ GrabFood Ini Berjaya Raih Pujian Netizen

Published

on

Antara hero tidak didendang yang terkenal di Malaysia merupakan kumpulan rider servis penghantaran. Oleh kerana mereka sentiasa berada di jalanan, orang ramai sentiasa melihat kelibat mereka memberikan bantuan setiap kali terdapat insid3n yang berlaku berhampiran tempat mereka berada.

Baru-baru ini sekumpulan rider GrabFood dan orang awam telah mempert4ruhkan ny4wa mereka dengan terjvn ke dalam p4rit untuk menyelamatkan sebuah keluarga yang baru sahaja kemal4ngan.


Menurut hantaran Facebook Bomba Petra Jaya, sebuah kereta yang dinaiki oleh empat orang sekeluarga terbabas apabila mengelak sebuah kereta yang keluar secara tiba-tiba di simpang kawasan Jalan Camar Petra Jaya, Kuching, Sarawak.

Salah seorang lelaki yang membantu, Encik Aiman dan rider GrabFood, Encik Khairul menyatakan lebih daripada 12 rider GrabFood segera t3rjun ke dalam p4rit sedalam 7 kaki dan lebar 4 kaki untuk mengeluarkan sebuah keluarga dari kereta daripada tengg3lam.

Keluarga yang terper4ngkap di dalam kereta tersebut terdiri daripada seorang lelaki dewasa, wanita dan dua orang kanak-kanak. Sejurus diselamatkan, kesemuanya terus dihantar ke unit EMRS pada kadar segera.

Hantaran Facebook tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan mereka semua memuji tind4kan rider GrabFood yang sanggup mempert4ruhkan ny4wa mereka demi menyelamatkan orang lain semasa bertugas menghantar makanan.

Sumber Gambar: Bomba Petra Jaya

Sumber Gambar: Bomba Petra Jaya

Sumber Gambar: Bomba Petra Jaya

Sumber Gambar: Bomba Petra Jaya

Sumber Gambar: Bomba Petra Jaya

Terdapat juga netizen yang memberi cadangan agar menubuhkan satu persatuan yang boleh berikan token penghargaan kepada rider dan orang awam yang menjadi ‘first respondent’ untuk menyelamatkan m4ngsa sebelum pertolongan daripada pihak keselamatan sampai.

Tahniah dan terima kasih diucapkan kepada sekumpulan rider GrabFood dan orang awam yang memberikan bantuan awal dalam insid3n ini. Anda semua telah buktikan bahawasanya dalam sibuk mencari rezeki, kita semua masih sempat membantu orang lain yang dalam kesusahan.

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Sumber:thevocket

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara