Connect with us

Artis

“Sejarah nma ‘Airit’ ” – G!la Tk Sweet, Rita Rudaini Imbau Kenangan Zman Hngat Bercinta Dgn Suami.

Published

on

Pelakon Rita Rudaini memberitahu dia terjumpa jersey atau baju bola sepak yang tertera gabungan namanya dan bekas suami iaitu Airit.

Mengimbau kembali mengenai kisah jersey tersebut, Rita menceritakan bagaimana nama Airit itu wujud kepada anaknya yang turut diberikan dengan nama pangkal yang sama.

Kredit foto: IG

Jelasnya, nama pada jersi itu merupakan gabungan nama dirinya dan juga Aidil, Airit ketika dia hangat bercinta dengan pemain bola sepak itu.

“Ceritanyaa..tadi tengah kemas baju-baju lama nak bagi orang…lepas tu terjumpa jersey lama..tunjuk kat Ryan dan Juna..

“Tahu tak ni jersey tahun bila? Ni lah jersey masa mommy dan daddy mula bercinta..daddy main dengan Negeri Sembilan..lepas tu daddy buat jersey Negeri Sembilan untuk mommy dan sambung nama daddy dan mommy jadi laaa nama Airit.

“Seorang team pengurusan Negeri Sembilan pun mesej mommy tanya ‘Airit’ tu apa? Itu lah sejarah bermulanya nama Arit..

“Hebat tak hebat cinta mommy dan daddy sampai rentas benua lah…Teruja mereka dengar sebab Ryan kata lamanya nama,” ceritanya.

Kredit foto: IG

Rita berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, Rita memuat naik jersey berkenaan yang dipakai oleh anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang memberitahu supaya menyimpannya kerana bernilai.

Menerusi perkongsian di Intagram, Rita memuat naik foto jersi lama yang ditemuinya ketika mengemas pakaian lama untuk disedekahkan.

Dua anak itu hasil perakahwinannya bersama bintang bola sepak, Aidil Zafuan Abd Radzak selepas bernikah pada tahun 2008 dan berpisah pada 5 September 2013.

Menerusi entri tersebut, Rita memuat naik jersey berkenaan yang dipakai oleh anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin.

“Gi.la tak sweet, masa bercinta pun dah cantum nama untuk bakal anak,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727)

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang memberitahu supaya menyimpannya kerana bernila

Membalas komen warganet, Rita akui zaman percintaannya kenangan yang sangat manis.

“Alahaii so suweet,” komen salah seorang pengikut laman sosial.

“Jangan bagi orang,ada harga jual ni,” kata salah seorang netizen.

Rita ibu tunggal kepada Airit Rayyan Rizqin,12, dan Airit Qaqa Arjuana, 10.

Tak salahkan, Rita mengenang momen indah pernah singgah dalam hidupnya?

Sekadar Perkongsian Dan jangan Lupa komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: CARI/Gempak

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara