“Sedap Lagu Jika Mndengar Tanpa Melihat..” – Ramai Puji lagu baru DSV tapi dikatakan seperti rancangan komedi

Menerusi satu klip yang berdurasikan beberapa saat yang berkongsikan mengenai musik video yang baru ditayangkan oleh usahawan terkenal iaitu Dato Seri Vida dengan lagu beliau ‘Ku Ikhlaskan’ di aplikasi Tiktok mendapat perhatian para netizen. Lagu yang bergenre sedih tapi bertemakan seperti ‘Alice In Wonderland’ itu membuatkan musik video itu mendapat kontroversi yang cukup hebat di pelbagai sosial media..

Difahamkan lagu DSV mendapat sambutan yang begitu hangat kerana beliau sangat menjiwai watak nyanyian tersebut dan dikatakan seperti beliau membawa kisahnya ke dalam musik video tersebut. Namun, pelbagai rekasi dari para netizen dengan menyatakan lagu beliau boleh didengar dan dihayati tapi sebaiknya untuk tidak melihat musik video beliau kerana musik video beliau seperti beliau ingin membuat satu rancangan komedi..

Video penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen dan reaksi diberikan seperti :

@wafini_01:Lagu sedih, tapi napa video klip mcm komedi pulak.. Part last tu ah, yang pakai telekung tu barulah Nampak serious sikit.. ni

@FIQ:Sedap lagu jika mendngr tanpa melihat

@norainiishak222:nmpak mcm die dijdkan boneka utk dptkan cinta..laki cume nk kmewahan bile dgn die..lagu sedap, kisah hidup die yg slalu patah hti

@Fina Nabila Rashid:Her life is like a game & in a fantasy land. she is the player, she can win but she chose to give in. she hides a lot behind all the “mask” deep weiii

@NEFLIXMALAYSIA:Mcm cerita alice in wonderland je

@MMS:video klip 2 dlm 1.. nmpk komedi tp lagu sedih. mungkin itula yg dsv nk smpaikan.. dsv nmpk happy go lucky je tp dlm hati die masih ade cerita sedih

@Atieka Farhana Affen:yg sedih kt catur tu.. sbb dunia penuh dgn percaturan. dia maafkn segala yg org buat kt dia

@shananayahaya:lagu best..tp klu dato pakai biasa2 pun dh cantik…ni kaàa..baju pelik2 yg Di pakainya ..Dr nak sedih,tros JD lawak

Dapat dilihat juga pelbagai parodi dilakukan oleh para netizen dan ini sangat mencuit hati dan sekaligus menaikkan lagu DSV sehingga dapat dikenali ramai. Walaupun segelintir membuatkan kontroversi mengenai lagu beliau, beliau tidak berkata apa kerana sememangnya beliau membuatkan lagunya untuk menghiburkan semua dan demi perniagaan beliau yang kini semakin berkembang maju..

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*