“Saya Tidak Dapat Tidur” – Chef Wan Ceritakan Keadaan Dia Selepas Ibunya Disahkan Hid4pi K4nser..

Dalam hantaran di laman Instagram, Chef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan berkongsi rasa seedih mengenai keadaan terkini ibunya, Noraini Abdullah yang semakin uzvr.

Ibu Disahkan Hid4pi K4nser 

Menurut Chef Wan, dia begitu terkeejut apabila mendapat tahu bahawa ibunya disahkan menghid4pi k4nser selepas menjalani pemeriksaan di sebuah hospital swasta. Jelas bapa kepada Serina Redzuawan itu, sebelum ini ibunya ada mengadu s4kit dan meminta melakukannya perlahan-lahan setiap kali sedang memandikannya.

Malah dedah Chef Wan, doktor telah menemui dua k3tulan besar dan ianya telah mereb4k ke bahagian kel3njar limf4.

” Ketika saya mandikannya beberapa kali, dia ada cakap buat perlahan-lahan kerana berasa s4kit”

“Selama beberapa hari saya nak tahu adakahnya s4kit itu berpunca daripada ianya ketvlan. Jadi saya minta ibu baring dan saya gunakan tiga jari untuk mencari ketulan tersebut. Ketika saya menolak jari saya lebih dalam , saya mula merasa terdapat ketulan besar seperti tisu keras atau isi badannya”

“Saya begitu terkeejut. Biarpun saya bukanlah seorang doktor tapi saya banyak membaca artikel mengenai k4nser p4yud4ra dan kadangkala dijemput untuk melakukan demo masakan pada Hari K4nser Negara saya tahu ianya adalah k4nser” kongsinya.

Keadaan Ibu Tidak Mengiz1nkan 

Membuatkannya tidak dapat tidur malam, Chef telah diberitahu oleh doktor keadaan ibunya tidak meng1zinkan untuk melakukan pemb3dahan mahupun kim0terapi memandangkan faktor umur dan saiz tum0r yang agak besar.

“Memikirkan umurnya dan saiz tum0r yang sangat besar, kami tak dapat lakukan kimot3rapi mahupun pemb3dahan. Tidak ada gunanya untuk melakukannya kerana ianya akan memberi kes4kitan kepada ibu dan tum0r itu pun sudah membesar dengan begitu besar”

“Apa yang boleh dilakukan adalah dengan memberikannya ubat untuk mengecilkan tum0r tersebut” dedah Chef Wan.

Bersyukur Diberi Peluang Menjaga Ibu

Redha dengan ketentuan Ilahi, Chef Wan bagaimanapun meluahkan rasa syukur kerana diberi kesempatan untuk menjaga ibu tercinta apatah lagi insan tersebut bakal menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 89 tahun.

“Dia pasti akan pergi juga. Dalam masa dua minggu, ibu akan menyambut usianya yang ke 89 tahun,” akhirinya.

Dalam pada itu, rata-rata pengikut dan kenalan mengharapkan agar Chef Wan sekeluarga terus tabah dan mendoakan agar ibunya segera sembuh.

Sumber: Murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*