“Saya sudah hil4ng sabar kepada lelaki….” Farahdhiya Beng4ng, Terima Banyak Mesej Luc4h..

Penyanyi dan pelakon Farahdhiya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis sekiranya dia masih diganggu dengan mesej-mesej berb4ur lvcah oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya.

Perkara tersebut dided4hkan oleh pelatun Bertakhta Dihati itu menerusi satu hantaran Instagram baru-baru ini dengan memuat naik tangkap layar mesej ganggvan lvcah yang diterimanya.

“Sayang punyalah susah saya cari alamat awak. Awak tinggal di kondominium tapi tidak pasti dimana. Saya hantar isyarat asap sahajalah jadi awak dapat lihat saya,” tulis lelaki berkenaan dalam mesej tersebut.

DIsebabkan gangguan tersebut, Farahdhiya mendakwa dia sudah hilang sabar apabila kerap menerima mesej berbavr lvcah termasuk kiriman gambar kemalvan lelaki daripada individu tidak dikenalinya.

“Peringatan untuk lelaki diluar sana. Saya boleh terima anda sebagai peminat yang sukakan bakat saya dan saya amat menghargainya.

“Tapi saya sudah hil4ng sabar kepada lelaki yang menghantar mesej tidak sen0noh kepada saya sejak hari pertama saya buka akaun Instagram,” tulisnya.

Ujar Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohd Amin, 37, selain diganggu dengan mesej-mesej tidak menyenangkan, dia juga kerap menerima kiriman gambar tidak sen0noh berupa kemalvan lelaki.

“Macam-macam saya pernah dapat. Gambar anv (kemalvan), anu yang diletakkan atas muka saya, mesej tidak senon0h tanpa henti walaupun bercakap sendiri (tidak dibalas Farahdhiya).

“Mesej yang saya kongsikan ini contoh sahaja sebab terlalu banyak yang dihantar, siap nak cari alamat rumah, nak jumpa ketika berjoging. Awak telah mengg4nggu ruang dan kehidupan privasi saya,” katanya kes4l.

Disebabkan itu, pelakon berkulit putih melepak itu meng4nggap individu yang sering meng4nggu hidupnya merupakan lelaki pslko dan meminta supaya berhenti daripada menghantui hidupnya.

“Saya tidak pernah kenal awak. Perbuatan awak salah dan menakvtkan. Tinggalkan saya sendirian sebelum saya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis.

“Bertahun-tahun saya sabar dengan perang4i kvrang ajar lelaki sebegini dalam media sosial. Cukuplah!” katanya.

Dalam pada itu, pelakon drama Spa Q itu memberi amar4n supaya tidak mencabar dirinya, malah Farahdhiya akan terus melaporkan kepada plis jika dia dig4nggu lagi selepas ini.

Menjengah ke ruangan komen, ramai peminatnya meminta supaya Farahdhiya menjaga diri dengan baik dan sering berwaspada.

Selain Farahdhiya, beberapa artis wanita lain turut pernah mengalami pengalaman serupa dig4nggu dengan kiriman mesej-mesej lvcah antaranya Zizi Kirana, Scha Elinnea dan Baby Shima.

Sumber : cari

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*