Connect with us

Uncategorized

“Saya Nak Kamu Solat Sahaja..” – Nazrudin Rahman ‘sovnd’ lelaki ini, Memang p4du ayat dia

Published

on

Hari ini rata-rata rakyat yang hil4ng pekerjaan dan dih1mpit dengan permasalahan ekonomi seringkali menjadi topik utama dalam media sosial. Ramai artis, badan-badan NGO yang turun padang dengan menghvlurkan b4ntuan dengan berbentuk beras, dan barang-barang keperluan asas di rumah.

Namun, tvlar dalam Twitter milik akaun @NazrudinRahman yang memuatnaik satu video durasi 1 minit 50 saat dengan kapsyen:

“Aku jij1k dengan keangkvhan, terutama dari gol0ngan ‘terpelajar’. Orang tengah kebvlur, dia boleh bagi syarat kena solat? Kena jawab quiz agama sebelum mendapat b4ntuan? This is wrong. So so wrong astaghfirullah. Dimana hil4ngnya ikhlas dan perikem4nusiaan?

Jom Lihat Video Dibawah:

Jom lihat apa kata netizen:

“Kita huznuzon, mungkin mereka x dtg solat kat sejid. Ustaz selalu nampak mereka melalaikan solat, mungkin dah dit3gur banyak kali oleh jemaah surau tapi tak diendahkan. Mungkin dengan cara ini semua orang dapat hidayah. Kita doakan saja baik2. Untuk ustaz dgn untuk mereka yg lain”

“Time macam ni baru nampak macam mana geng2 ni layan orang Yang seagama dengan dia. Orang tengah susah bagai. Datang bagi takzirah pulak. Rasa malu betul tengok keadaan macam ni. Boleh tak paling kurang dia Cuba jadi manusia?. Pan4s pulak tengok video ni.”

“dia tanya benda senang je. sepatutnya dijawab dgn yakin. tapi perlu ke buat masa2 pandemik ni. nak bagi bantuan tu biar lah cepat2 kan settle. ini dah la tanya depan org ramai. berkumpul pulak dkt situ.”

Walau apa pun, tind4kan lelaki ini seharusnya dinilai pada aspek positif dan masyarakat seharus nya mendoakan kebaikan.

Sumber: Twitter

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara