“Sanggup ambil walaupun di tempat s4mpah”.. Kisah Pengorb4nan Seorang Ayah Untuk Anaknya Undang Seb4k Netiizen..

Di saat ramai yang berkemampuan membilang harta, jangan lupa masih ada yang bergembira walaupun hanya mendapat barangan terbu4ng di tempat s4mpah!

Menurut perkongsian seorang netizen, beliau terjumpa seorang lelaki yang membawa teddybear yang besar di hadapan motosikalnya. Rupanya, beliau menjumpai teddybear tersebut di tempat pembu4ngan s4mpah. Bila di tanya lanjut, katanya, anaknya teringin teddybear tersebut, dan harganya pula sangat mah4l jika di beli di kedai. Jadi, dia mengutipnya di tempat pembu4ngan s4mpah dan akan membasuhnya bersih untuk dihadiahkan pada anaknya.

Menyentuh hati bukan, seorang bapa yang begitu menyayangi anaknya, bukan hanya rela berk0rban masa dan tenaga, namun tak kisah ditertawakan orang lain kerana memungut barang terbu4ng, asalkan hasrat anak termakhbul.

Sekejap sahaja Tuhan hantarkan saya peringatan. Atas apa jua kepayahan yang sedang kita lalui, ada orang lebih sus4h dari kita.

Begitulah kasihnya seorang ayah. Kita selalu dengar kisah pengorb4nan ibu dan para wanita. Namun, usah kita lupa pengorb4nan para lelaki.

Setiap hari mereka keluar mencari rezeki. Entah hujan, entah panas. Tak siapa yang tahu apa dilalui setiap hari bagi memastikan ada nasi di atas pinggan untuk keluarga.

Lelaki ni memang jenis tak suka sangat bercerita apa yang mereka lalui di luar.

Tanggungjawab di bahu yang dipikul bukan mudah. Kadang tu, atas motor tak perasan air mata berlinang. Betul tak? Buat para lelaki, moga terus kuat semangat semuanya. Setiap tanggungjawab ini, ada ganjaran pahala di sisi Tuhan.

Mari kita semua bersama-sama terus melawan kerasnya hidup ini. Kita tidak boleh putus asa kerana di belakang kita ada harapan yang perlu dipenuhi.

Sumber: https://www.facebook.com/azri.alwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*