“Sakit dia, sakit saya”- Rakan kerja Hafiz Mahamad kena buat4n orang ketika h4mil punca h4s4d d3ngki

Menerusi satu klip video video yang dikongsikan oleh Hafiz Mahamad sendiri tentang rakan seperjuangannya terkena buatan orang ketika tengah sarat mengandung. Kejadian yang hanya berlaku beberapa hari lepas tersebut dikongsikan hanya bagi pengajaran kepada semua supaya tidak tergolong dengan perkara perkara mazmumah.Namun begitu, kejadian tersebut membuatkan para netizen berasa luluh kerana rakan beliau tengah sarat hamil dan terasa sangat sakit..

Difahamkan, rakan kerja Hafiz Mahamad yang dikenali sebagai Nellysa telah bekerjas keras bersama beliau dan isteri selama 5 tahun. Penat lelah dan segala titik peluh mereka dimana mereka dapat membekalkan bekalan makanan dan tempat tidur yang cukup untuk anak anak mereka telah disaksikan oleh Hafiz Mahamad sendiri buat beliau rasa luluh akan sikap manusia yang begitu d3ngki akan kejayaan mereka. Namun begitu, beliau tiada sebarang hasrat untuk membalas perbuatan tersebut dan mereka
hanya meletakkan semua masalah yang mereka hadapi kepada Sang Pencipta..

Video penuh boleh disaksikan di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Kebaikan usahawan terkenal tersebut dengan menyatakan ingin kembalikan senyuman pada wajah mereka buat para netizen menyokong akan tindakan beliau. Bagi beliau yang banyak merasai sakit tersebut bersama isterinya dulu membuatkan beliau tidak gentar sedikit pon untuk membantu rakan sekerja itu. Melalui rakaman tersebut beliau hanya meminta mereka untuk berehat dan jaga kesihatan bayi dan ibu sahaja dan ingin membayar kos bersalin sepenuhnya.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*