Connect with us

Entertainment

Runner Aj4l Di Jalan Raya, Isteri Tergam4m Lihat Suami Terbaring K4ku Sehari Selepas Habis Pant4ng

Published

on

Sudah empat tahun berlalu, tapi rasa pilu dalam hati wanita berusia 27 tahun ini tak siapa yang tahu.

Menurut Nor Hafizah Hilmi, dia sendirian membesarkan anak selepas suaminya, Danny Fahrul Syah Wahyu Hermanto men1nggal dunia dalam satu kemal4ngan pada 4 Julai 2017.

Lebih p3rit, kejadian itu berlaku sehari sebelum ulang tahun kelahirannya, malah dia pada ketika itu baru 45 hari melahirkan cahaya mata pertama.

Mesra disapa Hafiza atau Eb, dia ketika dihubungi mStar sempat memperincikan semula kis4h itu yang disifatkan sebagai detik duka dalam hidupnya.

Kredit foto: mStar

“Suami bekerja sebagai runner, dia hantar dokumen di Serdang (Selangor) pada waktu itu. Ketika kejadian, saya tengah masak.

“Saya tak perasan orang dah mula hantar mesej ucapan t4kziah sehinggalah dibubungi p0lis. Kemudian baru saya tengok telefon, saya nampak orang hantar gambar jen4zah suami terb4ring atas jalan raya.

“Saya macam tak percaya, rasa macam mimpi. Dalam keadaan berp4ntang, saya dengan baby kecil dibawa oleh kakak dan abang ipar ke lokasi kejadian.

“Tapi masa tu jen4zah sudah dibawa menaiki trak p0lis, kemudian saya ke H0spital Serdang untuk buat peng3caman. Difahamkan suami terlelap ketika menunggang sebelum terb4bas, ” imbasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)


Menurut Hafiza, sukar untuk dia menerima hakik4t memandangkan kejadian berlaku dalam tempoh setahun perkahwinan mereka.

Malah katanya, ia bukanlah kejadian kem4langan pertama melibatkan arw4h suaminya.

“Saya memang tak sangka nak jadi macam ni. Dia dah tiga ke empat kali kemal4ngan sebelum itu. Dah banyak kali baiki motor dan tukar motor.

“Kalau diingat balik, saya pun tak sangka yang ia berlaku sehari sebelum birthday saya. Sejak suami men1nggal, saya memang tak sambut birthday.

“Ketika kej4dian, anak kami baru 45 hari dilahirkan. Suami tunggu setahun, dia memang nak anak perempuan. Tapi dia sempat jaga selama 45 hari saja.

Kredit foto: mStar

“Sepanjang tempoh itu, memang dia yang jaga dan tidurkan anak. Sekarang anak kami dah berusia empat tahun, ” kata Hafiza yang kini menetap di Gombak.

Imbasnya lagi, anak tunggal mereka diberi nama Shaheiza Zahra Keisha yang juga idea Allahyarham sendiri.

“Suami yang bagi nama, dia nak ada tiga perkataan dalam nama tu, sama seperti nama dia juga. Sampai sekarang dalam bilik penuh dengan gambar arw4h.

“Saya cerita pada anak, inilah ayah. Anak pun dah faham ketiadaan ayahnya, ” ujarnya seb4k.

Suami Hafiza men1nggal dVnia ketika dia baru 45 hari melahirkan puteri sulungnya pada 2017.

Kredit foto: mStar

Selain menjaga anak, Hafiza kini turut menjaga ibunya, warga emas berusia 60-an yang mengh1dap str0k sejak setahun lalu.

Sebelum ini, Hafiza menjalankan perniagaan makanan di pasar malam, namun operasi terjej4s dek pand3mik C0vid-19 sebelum dia mula berniaga kecil-kecilan di rumah.

“Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kami dah tak berniaga pasar malam. Lepas tu saya jadi beautician. Tapi tak berani terima pelanggan ke rumah sebab mak tengah s4kit, beris1ko.

“Sejak minggu lepas saya jual puding buah. Kalau ada tempahan, saya juga buat nasi kerabu, nasi dagang dan nasi berlauk sebagaimana yang kami jual di pasar malam sebelum ini, ” ujarnya.

Kredit foto: mStar

Dalam pada itu, Hafiza turut berterima kasih apabila ramai netizen memberikan sokongan selepas dia berkongsi kis4h dVka itu menerusi satu bingkisan video di aplikasi TikTok.

“Saya terharu ramai yang ucap t4kziah walaupun dah lama kejadian ini. Ramai yang bagi semangat.

“Nasihat saya kepada mereka di luar sana, hargai pasangan ketika mereka masih ada. Kalau salah seorang dah men1nggal, kita kena kuat.

“Lagi-lagi jika ada anak. Tak boleh tunjuk lem4h depan anak. Saya kalau rindu suami, saya akan tenung dan peluk anak, itu saja yang saya boleh buat untuk hil4ngkan rindu, ” ujar Hafiza mengakhiri bicara.

Sumber: mStar Online

Sumber:Cari

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara