‘Rasanya Raky4t Boleh T4dbir Negara Send1ri Kot”- Nad Zainal

Menerusi posting yang dimuat naik oleh Michael Ang, pelakon Nad Zainal telah memberi resp0n mengenai isu bendera putih yang tvlar baru-baru ini.

Rakyat Boleh Tadbir Negara 

Di posting tersebut, Nad berkata setiap rakyat mempunyai keupayaan mereka sendiri untuk mentadbir negara ini. Hal ini kerana k3s harian COV1D-19 semakin meningkat dan ramai rakyat mengal4mi kesul1tan untuk menjalani keh1dupan seharian.

“Rasanya rakyat boleh tadbir negara sendiri kot. Kesepakatan/ daya fikir rakyat lebih kuat dan hebar daripada… Hmm malas sambung…”-komen pelakon itu.

Tambahnya lagi, kebanyakan pihak tidak boleh bert1ndak secara rasional terutamanya dalam keadaan negara sekarang berbanding dengan rakyat.

Isu Bendera Putih 

Disamping rakyat menghadapi kes3mpitan, Nad berkata mereka boleh memikirkan isu yang penting seperti membantu dan menyelamatkan individu yang memerlukan ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung. Tambahnya, bantvan dan kerjasama daripada rakyat membolehkan mereka membantu orang lain.

Foto – @nad.zainal (Instagram)

“Sedangkan rakyat tengah ny4wa-ny4wa ikan ni boleh berfikir lagi r4ncak. Yang duduk rumah besar selesa, vaks1n pun dah dapat 2 d0s, tak secerg4s rakyat”, kongsi Nad.

Sekadar info tambahan, kempen bendera putih yang menjadi tul4r baru-baru ini merupakan inisiatif rakyat untuk mengenal pasti dan membantu mereka yang memerlukan dari segi kewangan dan makanan.

Foto – Malaysia Kini

Sumber:https://murai.my/

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*