“Ramadhan Yg Menyedihkan Utk Saya Sebab..”- Kenyataan Alyah Tidak Sorok Punca Sedih Dapat Kata Semangat dari Netizen

Baru baru ini dikhabarkan berita tentang selebriti terkenal tanah air iaitu Datin Alyah yang baru selesai melakukan “Batriatric Surgery” di sebuah hospital. Susulan hasil pembedahan beliau, beliau disaranakan untuk tidak membuat ibadah puasa di bulan ramadhan pada tahun ini dan ini membuatkan beliau bersedih hati. Namun dalam kesedihan beliau, beliau cuba untuk sembuh seperti sedia kala dan melawan penyakit yang dihadapi oleh beliau.

Difahamkan baru baru ini Datin Alyah menghidap satu penyakit yang dinamakan sebagai ‘Batriatric Surgery’ dan beliau perlu melakukan pembed4han untuk memberi kesembuhan kepada diri beliau.Pembedahan yang beliau harus lakukan bukan bertujuan kecantikan atau kosmetik seperti pembedahan sedut lemak tapi untuk mengurangkan risiko kesihatan dan boleh dilakukan selepas usaha melalui perubahan gaya hidup gagal. Hasil pembedahan beliau, doktor menyarankan beliau untuk tidak mencedarakan perut beliau dengan berpuasa di bulan ramadhan namun kedegilan Datin Alyah untuk berpuasa telah dicuba dan gagal. Ini memberi kesan yang besar untuk beliau apabila beliau terus muntah dan jatuh sakit. Akhirnya, beliau mengalah dan beliau menyatakan bahawa beliau harus menggantikan puasa tersebut ketika beliau sudah sembuh seperti sedia kala.

Rakaman penuh boleh ditonton di:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen diberikan seperti :

@azroyroy2240:semuga cpt sembuh

@user3510206788987:semoga datin cepat sembuh

@Ibu eja:Buat apa nk malu klu sbb atas kesihatan… Semoga cpt sembuh…

@ciktimah8:Lepas bariatic mmg x boleh puasa..nak2 yg baru2..doc nasihatkan selepas 6bln

@sbbardan:allahuakbar..cantik nyaa kejadian tuhan

@Maria Bachok589:semuga cpt sembuh yea alya,.dh lama xjumpa awak ni satu kmpg..hihi

@Zaid Skydive:Allahuakbat. Sedih dwngar org kita minat dan sayang sakit. Moga cepat semboh ya. Miga allah sembohkan cepat2 amin..

Walaupun keadaan beliau yang masih dalam proses penyembuhan, beliau tetap bekerja seperti biasa dan terus menghiburkan peminat beliau. Setelah mendengar kenyataan daripada beliau, ramai yang tidak percaya penampilan beliau seperti tiada sebarang penyakit dan kelihatan sangat sihat itu merupakan topeng untuk menghiburkan para peminat beliau. Semoga Datin Alyah diberikan kesembuhan dan dapat emmulakan gaya hidup yang sihat.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*