Connect with us

Viral

“Pernah fikir dalam otak tak..? ” Netizen Suruh Bayar Lesen MBSJ, Mila Jirin Tampil Beri Penjelasan

Published

on

Sekali lagi men.curi perhatian, penyanyi dan juga usahawan, Mila Jirin kelmarin telah tampil meluahkan rasa be.rang apabila seorang individu telah memintanya untuk membayar kos le.sen kepada Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) dan dianggap culas melangsaikan hu.ta.ng sa.man.

Tambah individu itu lagi, Mila sepatutnya menjelas tuntutan wajib supaya lebih mudah urusan di kemudian hari.

Mila JirinSumber : Astro Gempak  

Perkara tersebut telah membuatkan penyanyi lagu Hanya Di Mercu ini sedikit ma.rah dan terpanggil untuk bersuara bagi menjelaskan perkara yang sebenar.

Dalam tempoh setahun berapa kali saya perlu bayar kos lesen? Awak bekerja di PBT sepatutnya bertanya khabar usahawan yang sudah lebih setahun tidak berniaga, bukannya suruh terus bayar. Kos lesen setahun hampir RM10,000 dan premis diarahkan tutup.

Pernah fikir dalam otak tak, kesukaran hendak bayar dengan premis yang tutup tidak boleh berniaga, awak mungkin tak rasa sebab setiap bulan bergaji. Apa hal awak pulak nak bersimpati dengan masalah kami kan? Yang penting s.am.an sebab lewat atau tidak bayar.

Kata Mila lagi, dia akan membawa isu berkenaan kepada pihak MBSJ untuk tindakan lanjut kerana menganggap individu tersebut telah memfitnahnya secara terbuka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin)

Namun, perkongsian dan luahan yang dimuat naik oleh Mila di laman Instagram miliknya telah dipadam tidak lama kemudian.

Terdahulu, Mila ada membuat hantaran berbaur keluhan apabila Menteri Kesihatan, Khairy Jamaludin memaklumkan bahawa majlis sosia seperti kenduri di tempat tertutup bakal dijadikan sektor terakhir yang akan dibuka kepada orang ramai.

SUMBER : Instagram Mila Jirin

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara