Connect with us

Entertainment

Pendi4m Tapi Mvlut Berbis4, Netizen T4k Perc4ya Mira Filzah Mampu ‘M4ki’ Bila M4rah

Published

on

Siapa tidak kenal dengan pelakon popular Mira Filzah sebagai wanita melayu terakhir yang penuh dengan kelembutan ketika berbicara, manis tertib gaya pemakaiannya serta lemah-lembut keperibadiannya.

Hampir dikatakan semua lelaki diluar sana pernah mengimpikan wanita seperti Mira Filzah untuk dijadikan sebagai calon isteri pada suatu ketika dahulu.

Malah, Mira pernah dikatakan menjadi penanda aras bagi kebanyakan lelaki yang mahu mencari calon isteri, meskipun dirinya sudah  dimiliki sepenuhnya oleh suaminya, Wan Emir Astar.

Menerusi sumber sebuah laman portal, Mira pernah menidakkan perwatakkannya yang mereka lihat itu hanyalah daripada luaran sahaja malah ramai yang masih tidak mengenalinya secara peribadi.

Mira itu umpama air tenang jangan disangka tak ada buaya, walaupun dirinya bersifat pendiam tetapi berani dan tegas dalam memberikan pendapat.

Memuat naik ciapan di Twitter miliknya, Mira mengecam tindakan seorang wanita yang tidak bertanggungjawab dalam mengeluarkan kenyataan di media sosial tanpa usul periksa sehingga mengakibatkan pelbagai kekeliru4n yang timbul.

Menerusi laman Twitter, Mira atau nama penuhnya Nur Amirah Filzah Badioezaman meluahkan rasa beng4ng dengan berkongsi semula ciapan mengenai seorang wanita berhubung kes berita p4lsu yang dikeluarkan oleh individu terbabit.

“Boleh tak yang nak post apa-apa dekat Instagram ke Twitter ke buat content ke, kenyataan ke, bergurau ke, pakai otak sikit?”

Disebabkan ciapan yang dikongsikan itu seperti berbaur nada mar4h dan sinis, rata-rata warganet meluahkan rasa terkejut dan masih tidak percaya bahawa kenyataan berupa sedemikian adalah daripada pelakon ‘cukup pakej’ Mira Filza.

Walau bagaimanapun, susulan video yang tul4r itu telah mend4kwa pelbagai spekulasi yang salah mengenai Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan mengatakan pihak (KKM) telah menyembunyikan punca sebenar kem4tian arw4h atlet memanah negara  yang berpunca daripada saluran dar4h tersumbat akibat pengambilan v4ksin.

Tuduh4n yang dilemparkan itu mampu memberi pandangan serong terhadap kesan pemgambilan v4ksin kepada masyarakat serta dikategorikan sebagai berita p4lsu.

Mengetahui bahawa Mira Filzah merupakan salah seorang selebriti yang kerap memberi infomasi mengenai penular4n w4bak c0v1d-19 dalam negara, pastinya beliau amat kes4l akan berita p4lsu sebegini yang mampu mempengaruhi masyarakat terhadap kesan pengambilan v4ksin.

“Saya lihat Mira Filza selalu share pasal c0v1d dekat ig story dia bagi sap yang follow, jadi tak heran lah kalau dia mar4h or tegas pasal ni. Good Job Mira!”

Jadi betul lah tu tindakan Mira, yang jelas bukanlah selebriti ini marah tanpa usul periksa, seharusnya kita melihat dari sudut positif mengenai nasihat yang diberikan agar tidak lagi terjadi sebarang penul4ran berita p4lsu.

Warganet dinasihatkan untuk berfikir dahulu sebelum bertindak agar tidak terjadi lagi perkara sebegini yang mampu mengundang kec4man orang ramai.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:Twitter Mira Filzah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara