“P4nas satu badan, sy dh tak t4han..” Selepas ‘Dis3ntuh’, Vida D4kwa Kena G4ngguan M1steri Pula?

Menerusi sesi live DSV di media sosial Instagram miliknya, dia secara tiba-tiba kelihatan sangat lem4h, badannya terasa pan4s dan hampir munt4h-munt4h tanpa diketahui penyebabnya.

Berdasarkan sesi live Instagram semalam, kelihatan di penghujung sesi tersebut DSV kelihatan mengipas dirinya sendiri kerana beliau berasa p4nas sedangkan individu di sebelahnya berasa sejuk.

“P4nas satu badan, saya dah tak t4han dah ini, tapi saya cuba bertahan. Setiap kali live mesti rasa p4nas, Ya Allah kenapa saya jadi macam ni?.

“Saya terkena apa-apa ke? g4ngguan ke? nak munt4h rasanya tapi tak lepas, saya mohon doakan saya kembali sihat,” katanya semalam.

Selepas kejadian itu, DSV dilihat mengadakan sesi solat hajat beramai-ramai di rumahnya bagi mengelakkan dig4nggu perkara yang tidak diingini dan beliau telah mencetak beberapa ayat al-Quran termasuk ayat Kursi sebagai ‘pendinding diri’.

“Saya dah sediakan ayat Kursi siap-siap sebab semalam saya live saya pit4m, jadi hari ini siapa nak ‘ken4kan’, saya dah letak ayat Kursi sebagai pelindung,” katanya lagi.

Susulan perkongsian kisah itu, rata-rata pengguna media sosial menasihatkan DSV supaya segera berub4t dengan individu yang lebih pakar dan orang ramai juga mendoakan kesihatan beliau.

“Minta maaf Datuk, kena pergi berub4t juga itu kerana asyik pan4s sahaja tiap kali maghrib, itu merupakan salah satu tanda terkena g4ngguan,” jelas @Pastelsey_ranger.

“Datuk Seri nampak tak sih4t dalam live tadi, tolong jaga kesihatan dan jangan stress perlu banyakkan berehat. Semoga cepat sihat dan dipermudahkan segala urusan,” ujar @Cikguidaa.

“DSV, sentisa kekal sihat banyak orang di luar sana, tidak bernasib baik seperti awak. Saya harap Datuk tak pvtus asa supaya boleh tolong mereka yang dalam kesus4han,” kata @judysato16.

Terdahulu Kosmo! melaporkan isu hubungan percintaannya dengan jejaka Ahmad Iqbal Zulkefli yang terpvtus di tengah jalan susulan mendapat tentangan daripada anak-anak DSV.

Sumber: K! ONLINE. IG DSV via newspartnerlive

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*