Connect with us

Entertainment

“Orang Tak Tahu Saya Did3ra Pembantu Rumah, Selalu Kena Kvrung” -Cik B

Published

on

Tampil dengan single pertama berjudul Tolonglah yang kini trending nombor 1 di saluran YouTube, anak kepada usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Vida iaitu Cik B berkata lagu tersebut berkisarkan pengalamannya sendiri.

Lirik dan penyusunan video Cik B bersama DSV, gadis berusia 15 tahun itu berkata pasti ramai tidak menyangka meskipun hidupnya senang sejak kecil namun siapa sangka dia menjadi m4ngsa der4 pembantu rumah.

“Saya harap orang menerima saya membawa lagu ini walaupun mungkin ada yang tidak percaya dengan kisah hidup itu kerana saya nampak ‘happy’.

“Memanglah dari kecil saya ibarat dulang emas tetapi apa yang orang tidak tahu, saya selalu kena kvrung dan dider4 pembantu rumah dan bermasalah dengan ayah. Lagu ini mengenai hidup saya dari kecil hingga dewasa,” katanya

Dalam pada itu, Cik B berkata lagu tersebut sudah siap sejak hujung tahun lalu lagi namun belum dilancarkan kerana dia belum ada keberanian lagi ketika itu. Ujarnya, kini dia sudah percaya pada diri sendiri dan kurang rasa m4lu.

“Ia sepatutnya dikeluarkan lebih awal tetapi ketika itu saya belum bersedia kerana masih ada rasa m4lu dan t4kut untuk berdepan dengan media. Baru sekarang saya berasa okey sebab saya dah kurang m4lu dan saya percaya dengan diri sendiri sekarang,” katanya.

Sudah lali dengan kec4man netizen sejak usia 12 tahun lagi, Cik B berkata dia sudah bersedia dengan kr1tikan netizen mengenai nyanyiannya itu. Bagaimanapun, Cik B akui ada menggunakan auto-tune pada nyanyiannya.

“Sejak berusia 12 tahun lagi saya selalu kena kec4m. Jadi, sekarang sudah lali dengan kec4man. Saya bersedia untuk menyanyi secara ‘live’ kerana itulah suara saya, cuma saya hanya memakai sedikit ‘auto- tune’ kerana saya pelat ‘S’,” katanya

Sumber: Rotikaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara