Connect with us

Entertainment

Normala Samsudin Beri Pesanan ‘P4du’ Kepada Gol0ngan Anti V4ksin

Published

on

Melihatkan jumlah k3s jangk1tan var1an D3lta C0VID-19 yang semakin meningkat, selebriti Puan Sri Normala Samsudin meluahkan rasa bimbangnya di Instagram. Ujarnya var1an D3lta ini berupaya untuk memberi kesan yang lebih teruk pada masyarakat terutamanya golongan anti vaksin.

Golongan Anti Vaks1n Beris1ko Tinggi 

Menerusi story Instagram, Puan Sri Normala berkongsi var1an D3lta ini sangat berbahaya dan boleh menj4ngkiti sesiapa sahaja. Tambahnya walaupun var1an ini boleh menj4ngkiti sesiapa sahaja tetapi golongan anti vaks1n merupakan golongan yang beris1ko tinggi.

“Iktibar untuk mereka 4nti vaks1n. Jika anda masih berd3gil, akibatnya hanya tinggal anda sahaja yang terdedah teruk pada C19 Delta. Var1an yang sangat kuat”, tulisnya di Instagram.

Puan Sri Normala mend3dahkan var1an ini lebih kuat berbanding dengan COV1D-19. Malah dia juga menasihati orang ramai yang sudah divaks1n dan p0sitif vari4n ini mengikuti nasihat dokt0r untuk s3mbuh.

Foto – @normalasamsudinofficial (Instagram)

Pesan Jangan Bebas Bergerak

Selain itu, Puan Sri Normala juga berharap agar mereka yang belum divaksin atau sudah menerima dos pertama untuk tidak bergerak dengan bebas dalam negara. Kongsinya, mereka ini turut mempunyai ris1ko yang tinggi untuk terded4h pada jangk1tan.

Pada masa yang sama, Puan Sri Normala juga berkata var1an D3lta ini sama seperti v1rus C0VID-19 iaitu boleh dij4ngkiti melalui udara. Nasihatnya, orang ramai yang ingin bergerak dengan bebas perlu menunggu sehingga jangka masa ikubasi vaks1n selesai.

“Harap mereka yang belum vaksin lagi atau belum sempurna, Jangan bebas bergerak ke sana-sini. Sebab anda terd3dah dengan pada jangk1tan, Var1an D3lta. Boleh berjangk1t melalui udara. Tunggu sampai habis masa inkubasi tempoh selepas vaks1n. Sayangilah diri dan keluarga kita” ujarnya

Foto – @normalasamsudinofficial (Instagram)

Sumber:murai.my

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara