“Nk menyayi ke?..” Iqbal Cari Org Boleh Cipta Lagu Segera, Tawar Bajet Cecah 6 Angka Sahaja.

Kon.troversi melibat.kan usahawan kosme.tik, Datuk Seri Vida dengan bekas pembantu peribadinya Ahmad Iqbal Zolkefli  sememangnya telah berjaya mengangkat nama pemuda tersebut.

Go.sip perkahwinan mereka yang seakan satu kisah drama dikatakan berhujung pi.lu apabila majlis perkahwinan yang diran.cang pada penghujung tahun ini diba.talkan dan hal tersebut dia.kui sendiri oleh Iqbal.

Dalam perkembangan terkini pemuda berusia 27 tahun titu, dia sedang mencari seseorang yang boleh membuat lagu dengan segera serta kos yang agak rendah.

Kos rendah yang dimaksudkan Iqbal adalah sebanyak RM500,000 atau setengah juta. Perkara berkenaan telah dimaklumkan menerusi InstaStory dengan menyertakan sekali gambar candid dirinya.

Walau bagaimanapun, bekas pembantu peribadi DSV itu tidak memaklumkan tujuan sebenar ingin membuat lagu tersebut.  Boleh jadi dia mahu mencuba sesuatu yang baru iaitu dengan berkecim.pung dalam industri tarik suara pula.

Terdahulu, Hangat Kemunculan usahawan viral Iqbal Zulkefli dalam sesi siaran langsung bersama Datuk Seri Vida dengan wajah masam mencuka baru-baru ini menarik perhatian ramai.

Tidak banyak petah bicara, Iqbal bagaimanapun mengejutkan lebih ramai pengikut akaun Instagram DSV atau lebih mesra disapa Vida apabila menulis komen yang mencurigakan.

Tulisnya; “DSV perempuan pertama dan terakhir yang saya sentuh. Sebab itu saya fikir untuk berkahwin. Kalian fikir sebab harta tapi DSV tak tunjukkan keseriusan.”

Perkataan ‘sentuh’ kata netizen dirasakan kurang bersesuaian dalam konteks hubungan mereka yang bukan mahram, biarpun tanpa sengaja.

Menerusi tinjauan Gempak di beberapa platform media sosial yang tu.lar dengan kisah pasangan itu, ramai yang menyifatkan ayat berkenaan tidak seharusnya digunakan Iqbal kerana boleh mendatangkan pengertian berbeza kepada orang ramai.

“Sen.tuh? Maksudnya making love? Astaghfirullahalazim. Aib ni,” tulis seorang pengguna di Instagram.

“Boleh jelaskan maksud ‘sentuh’ tu?

“Sentuh? Touched? Tapi kenapa nak bagitahu orang ramai?

“Sentuh tang mana tu?

“Banyak makna ayat sentuh tu…

“Dia sentuh apa sampai kena kahwin? Dia kahwin sebab tu wanita pertama dia sentuh, aduyai. Apa berat sentuhan ni,” tambah beberapa pengguna lain.

Dalam pada itu, ramai yang menasihati Vida agar menjauhkan diri daripada Iqbal demi menjaga reputasi dan maruah sendiri daripada terus dimalukan sedemikian.

“Berani je komen macam tu. Boleh datang fit.nah. If I were Datuk (Seri Vida), I would not marry that guy.

“Kenapalah buat kenyataan yang menjatuhkan maruah DSV?” nasihat beberapa individu lain pula.

Sementara itu menerusi pendedahan di Instagram Stories, Iqbal memaklumkan mereka sudah tidak berhubung sejak dua minggu lalu selain pihaknya telah membatalkan tempahan hotel untuk majlis perkahwinan mereka.

“Cukup-cukuplah pergunakan masyarakat. Saya dengannya sudah dua minggu langsung tidak berhubung. Saya sudah batalkan segala tempahan dewan hotel.

“Kasihan, tidak hanya saya rasa dipermainkan malahan masyarakat juga jadi k.e.liru,” katanya.

Iqbal turut mendakwa Vida sanggup mencipta akaun TikTok Iqbal DSV dengan tujuan menunggang isu yang sedang sensasi untuk menjual produk.

Hubungan Vida dan Iqbal menjadi tumpuan ramai apabila dikatakan bakal bernikah pada Disember ini. Bagaimanapun, anak sulung kepada Vida, Cik B tidak merestui hubungan mereka.

Video pejelasan Iqbal mengenai perkataan sentuh:

Walaupun ramai yang menyangka hal tersebut sekadar mar.ke.ting sahaja, namun hampir setiap hari ada sahaja perkembangan kisah cinta mereka sehingg akhirnya Iqbal memaklumkan perkahwinan mereka telah dibatalkan atas sebab-sebab tertentu.

Sumber:  Gempak, IG ahmadiqbalzulkelfli, Utube1, Utube2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*