Niat Nak Buat Content S3ram Youtube, Sekali Apa Yg Jadi Buat Semua Org P4nik

G4ngguan makhluk halus atau 1jin bukanlah satu perkara yang asing lagi. Malah, kita perlu percaya dengan kewujudan makhluk ini. Tetapi lain pula yang jadinya apabila seorang individu dipercayai telah dir4suk ketika sedang membuat rakaman untuk video Youtube mereka. Ser4am!

Kena r4suk, lari ke kubvr

Menerusi video pendek yang dikongsikan semula oleh The Hulkey memaparkan sekumpulan manusia sedang mengejar seorang individu yang dipercayai telah dir4asuk. Individu terbabit yang berpakaian serba putih dan disolek seperti ‘hantu’ itu dikatakan berlari menuju ke kawasan perkvburan.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku disebabkan mereka iaitu Belengclub dari Indonesia ini ingin membuat content video untuk Youtube mereka. Tetapi tanpa disangka-sangka lain pula yang jadinya apabila salah seorang ahli kumpulan mereka telah dir4suk. Menerusi sumber dari Belengclub, mereka juga tidak menyangka perkara sebegini akan berlaku selain menegaskan bahawa ianya bukanlah satu lakonan tetapi benar-benar terjadi.

‘Jangan pakai redah’

Dalam kesempatan itu, The Hulkey meluahkan rasa kesal dengan sikap segelintir individu yang hanya inginkan ‘populariti’ dan ‘content’ semata-mata tanpa memikirkan kesan daripada perbuatan mereka itu.

Malah, dia menasihati orang ramai supaya berfikir terlebih dahulu sebelum melakukan sesuatu perkara atau alangkah baiknya jika mereka membawa seseorang yang boleh berubat atau berpengetahuan apabila datang ke tempat seperti itu.

‘Jangan menyesal sampai ke akhir hayat’

Sementara itu, menjengah ke ruangan komen kebanyakan netizen mengakui video tersebut memang ser4m dan mendakwa bahawa sejak kebelakangan ini, kandungan video seperti ini seakan sudah menjadi satu trend. Bukan itu sahaja, ada segelintir daripada mereka percaya video ini adalah lakonan semata-mata. Walaupun begitu, sehingga kini masih belum dapat dipastikan kesahihan video tersebut.

UNTUK MENGELAK DARI TERKENA HIST3RIA / G4NGGUAN MAKHLUK H4LUS

Amalkanlah :

1. Al – Fatihah sekali selepas solat . (Diamalkan selalu sehingga akhir h4yat amat digalakkan.)

2.”Bismillahillazi layadurru ma’asmihi syai’un fil ardi wala fissama’ wahuwassami’un ‘alim ” 7 kali pagi dan petang

Sumber: https://www.trending.allmhi.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*