Neelofa, PU Riz meng4ku tdk bersalah kes beli karpet. Ini keputusan mahkh4mah

PASANGAN selebriti popular, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya Muhammad Haris Mohd Ismail mengaku tidak bersalah atas pertuduh4n mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Pertuduh4n ke atas kedua-dua mereka dibuat di Mahk4mah Majistret Seremban, Negeri Sembilan pada pagi Khamis.

Neelofa dikenakan jamin4n sebanyak RM5,000 atas satu pertuduh4n iaitu g4gal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk ‘check in’.

Pihak pendakwa4n memohon mahkam4h mengenakan j4minan RM20,000, namun peguamnya Haresh Mahadevan memohon jumlah yang lebih rendah.

Manakala Haris atau Pencetus Ummah (PU) Riz pula dikenakan jamin4n sebanyak RM10,000 atas dua pertu.duhan iaitu g4gal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk ‘check in’ atau menulis secara manual serta tidak memakai pelitup muka di tempat awam.

Sebutan semula kes ditetapkan pada 4 Jun depan.

Tindakan Neelofa dan suami rentas negeri membeli karpet undang rasa kurang senang netizen.

Kedua-dua mereka dituduh di bawah Peraturan 19, Peratutan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit (Langkah-langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkit4n) (Kawalan Pergerakan Bersyarat) (No 4) (Pindaan) (No 12) 2021.

Neelofa dan Haris tiba di Mahk4mah Majistret Seremban pada pagi Khamis.

Pasangan ini dilihat meninggalkan kompleks mahkam4h kira-kira pukul 10.10 pagi selepas membayar wang jamin4n.

Pada 4 Mei lalu, Neelofa dan Haris dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai bagi memberi keterangan selama empat jam berkaitan penular4n gambar dan video mereka berada di sebuah premis menjual permaidani di Pusat Perniagaan Nilai 3 pada 2 Mei lalu.

Sebutan semula kes dan serahan dokumen daripada Timbalan Pendakwa Raya adalah pada 4 Jun depan.

Kes tersebut dikenalikan Timbalan Pendakwa Raya, Ahmad Sazali Omar, Nor Azizah Aling dan Iznina Hanim Hashim manakala M Haresh menegetuai pasukan pembelaan mewakili Neelofa dan Muhammad Haris.

Ger4m lihat orang l4nggar SOP, ‘Perutusan Khas’ Diva AA buat netizen puas hati

Sejak semalam, nama pengacara tersohor, Azwan Ali atau mesra disapa Diva AA menjadi sebutan selepas mengec4m seorang selebriti terkenal berikutan tindakannya berkali-kali mel4nggar prosedur operasi standard (SOP).

Diva AA menggesa agar pihak berkuasa untuk menyumbat selebriti berkenaan ke penjara diatas kesalahan yang dilakukan ketika orang lain patuh dengan segala arahan kerajaan supaya tidak berlaku sebarang penular4n pand3mik.

Perutusan khas Diva AA

Hari ini, Azwan Ali sekali lagi mengeluarkan ‘perutusan khasnya’ di media sosial dengan mengec4m mereka-mereka yang mel4nggar SOP sehingga kes meningkat begitu mendad4k dengan jumlah kes positif tertinggi direkodkan hari ini.

https://twitter.com/i/status/1394949963033890821

Deretan ‘pesanan’ buat mereka yang l4nggar SOP

Dalam video berkenaan, Diva AA dengan lantang mem4ki h4mun mereka yang berkali-kali mel4nggar SOP dengan menyambut hari raya bersama-sama dan memuat naik gambar ke Instagram sehingga mengundang am4rah ramai.

Selain itu, dia juga turut ‘meradang’ dengan pihak tertentu yang berlonggok di dalam rumah tanpa sebarang penjarakkan sosial walaupun ahli keluarga.

Disamping itu, pengacara berkenaan juga berasa kesal dengan sikap sesetengah pihak yang mendapat kebenaran merentas negeri namun tidak memikirkan r1sik0 peny4kit yang mungkin di bawa oleh mereka.

Dia juga menyenaraikan berkenaan kealpaan ibu bapa membawa anak-anak berjalan ke tempat awam sehingga kes boleh meningkat serta turut berasa ber4ng dengan mereka yang masih tidak mengikut SOP walaupun sudah setahun pand3mik melanda negara.

Kalau boleh aku nak RT 10 kali!

Walaupun menggunakan bahasa yang agak kas4r, namun ramai yang puas hati dengan video ‘makian’ Azwan Ali di Twitter kerana kes yang meningkat ketika ini sedikit sebanyak merupakan kesilapan dalam mengambil ringan berkenaan SOP.

Masing-masing telah meninggalkan komen di ruangan Twitter Azwan Ali dengan menyokong apa yang diutarakan pengacara kontr0versi berkenaan berhubung sikap sesetengah rakyat Malaysia yang masih alpa dengan pandemik sehingga kes positif melonjak ke angka 6,075 pada 19 Mei 2021.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :http://limauasamboi.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*