Connect with us

Entertainment

“Nasib kakak tu sempat lari” – Hujan & R1but Pada Ramadan Pertama, Dinding Kaca Bangunan Etiqa Pec4h Berder4i!

Published

on

Sejak kebelakangan ini, negara kita sedang berhadapan dengan perubahan cuaca yang agak ekstr3m sehingga mengakibatkan hujan lebat serta ribut p3tir yang kuat.

Malah semalam, beberapa jam sebelum waktu berbuka puasa, hujan lebat serta ribut p3tir telah melanda kawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor sehingga mengakibatkan beberapa kema.langan berlaku di sesetengah tempat.

Dinding kaca p.ecah berder4i! 

Menerusi perkongsian video daripada Jayyidkhairir di Twitter, satu in.siden telah berlaku di Bangunan Akademi Etiqa (berdekatan LRT Masjid Jamek) yang mana dinding kaca di bangunan tersebut pecah dan runtuh akibat ditol4k ribut yang kuat.

Video tersebut menunjukkan orang ramai memasuki bangunan itu kerana hujan lebat dan tiba-tiba dinding kaca di sebelah tepi bangunan itu runtuh mengakibatkan beberapa orang wanita yang berdiri berdekatan berlari ke tempat yang selamat. Adoi ng3ri! 

Serpihan kaca yang pecah itu dapat dilihat berder4i dekat mesin ATM di bangunan berkenaan dan ‘blinders’ yang menutupi cermin juga terk.oyak j4tuh.

“Allahu nasib kakak-kakak tu sempat lari” 

Menurut sumber, tiada kem.alangan serius dilaporkan berlaku susulan in.siden terbabit. Pun begitu, netizen yang melihat video itu ternyata sangat t.akut dan ngeri dengan situasi yang berlaku. Mujurlah semua sempat lari masa kaca tu jatuh kan! 

Menerusi update terbaru daripada empunya tweet, bahagian dinding kaca yang pecah tersebut telah pun ditutup dengan ‘blinders’ baru buat sementara waktu sebelum ia dibaiki.

Harap-harap petang ni tak hujan lebat dan ribut lagi lah kan. Kesian kat staf yang bekerja di sana. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: lobakmerah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara